Utkast: Mars 30, 2011

Sov som vanligt jävligt risigt denna natt, sov ändå nårgra timmar men vad spelar det för roll när man sover så oroligt. Är inte konstigt att jag blir trött på dagen och vill gå och lägga mig typ tio.
John köpte en redbull åt mig igårkväll då jag höll på att somna på soffan runt tiotiden. L
yckades få lite saker gjorda innan jag la mig i sängen och läste tidning.

Idag ska jag köpa lite prylar så jag får upp gardinerna i vardagsrummet.
Köpte ny matta till sovrummet igår, och ny matta till vardagsrummet. Hängde upp nya gardiner i köket och nya gardiner i ett fönster i vardagsrummet, så har bara ett fönster kvar.
Sen ska det möbleras om litegrann i i vardagsrummet och snart är det dags att plocka fram möblerna till balkongen också =)

Börjar få lite vårklart här hemma och det är så skönt att få till en förändring så man känner även inomhus att sommaren är påväg :D

Idag har jag alts mkt att göra och kanske hade behövt den där redbullen mer idag än igår för jag känner mig verkligen helt out of it. Så funderar på att köpa mig en idag också men får se hur jag gör.

Mamma har lovat att klippa mig ngn dag i veckan så jag inte behöver gå till frissan, för då är det som dagt risk för en helt ny frisyr och jag vill ju verkligen lyckas spara ut håret.
Behöver bara få bort det mesta av det nötta och det är ganska mkt, håret är som svinto typ :/

Toningen gav iaf önskat resultat och håret är svart igen^^ kmr såklart bli mörkbrunt om ett tag eftersom solen är framme och bleker färgen men det får vi ta då.

Kanske kör på mörkbrunt ett tag ist för svart bara för att inte behöva krångla så mkt med det.


Ork it!

Jag måste ringa vårdcentralen och få lite nya recept utskrivna eftersom jag insåg att jag saknar endel pollenmediciner.
Sen bör jag köpa en större dosett för ser förjävligt ut att ha en massa pillerkartor på sängbordet. fan vad jag hatar och älskar våren!

Bör gå ut och gå idag eftersom jag kmr få så dåligt samvete annars. Sen ska jag och john vara och kolla på en ny vardagsrumsmatta och lite andra saker, det har han lovat mig :D

Blir att trotsa allergin och gå en liten vända iaf, får se hur långt jag hinner innan näsa och ögon börjar rinna igen. Fick nyss bukt med ögonen. Bihålerna är helt jävla körda, jävligt obehagligt.

Pollenallergin = medicincocktail typ

Nu är det vår! Dom flesta av er vet vad detta innebär för pollenallergikerna, att må piss, att stanna inne med stängda fönster vissa dagar och alla dessa piller och mediciner.

Mediciner jag tar varje morgon:
Aerius - långtisverkande antihistamin tabletter som ska fungera förebyggande
Loratadin - Samma som ovan
Kestin - Antihistamintabletter mot mer akuta symptom som snuva osv
Rinexin - Rensar slem ur bihålerna så jag inte får inflammationer
Lecrolyn - Förebyggande ögondroppar

Sådan jag tar sedan tidigare varje morgon:
Symbicort - Långtidsverkande astmaspray
Lamotrigin - för psykiska orsaker
Lyrica - för psykiska orsaker
B-komplex - B-vitaminer eftersom jag har b-vitaminbrist

Sådan jag alltid måste ha med mig:
Tilavist - ögondroppar mot akuta symptom
Bricanyl - Astmaspray mot akuta symptom
Livostin - Nässpray
Pappersnäsdukar, ofc
Lyrica
Kestine

Hårbekymmer

Vart på stan med nina och martin denna dag och spenderat lite pengar, kändes inte fel efter att ha vart pank i typ 3 veckor. Köpte smink, fransar osv :D

Köpte en toning för att få ordning på mitt hår också eftersom längderna är bruna typ, fattar inte vad det är för fel på mitt hår som aldrig vill hålla färgen fast det är permanent hårfärg.

Är så risigt atm så jag skulle verkligen behöva ett frisörbesök, men vet inte om jag vågar eftersom jag alltid brukar vilja ha en förändring om jag ändå ska betala en massa pengar.
Sen vill jag ha en rockigare frisyr för mitt hår är så "snällt" typ.
Meeeen, försöker ju spara ut håret och har lyckats ganska bra hittills ändå. Så om jag klipper mig blire massa problem igen, typ att det inte går att sätta upp utan att massa hår rymmer och att det brukar bli så fult när uppklippningen växer ut. Var skitfult sist och nu har jag äntligen fått ut den i en vettig längd så det inte ser mongo ut längre.

Så vi får se hur jag gör,.... valde iaf en toning ist för permanent färg eftersom håret är så skadat, så jag vägrar köra färg på längderna. Nåt måste jag göra åt mitt hår, vet bara inte vad.

I sommar blir det kanske extensions för nu har jag längden för att bära upp det så att det faktiskt ser bra ut. Är målet iaf men eftersom jag kmr ha vissa pengaproblem i sommar så vet jag inte hur jag ska lyckas ha råd. och hurfan ska jag rättfärdiga att jag lägger massa pengar på en sån grej när jag knappt kmr ha råd med min del av våra gemensamma räkningar? :P

Men jag vill iaf! We'll see we'll se...

Nu ska jag gå och tona håret iaf^^

städat

Sovit oroligt och länge idag, vaknade flera gånger och steg upp klockan 11. Men blir ju 10 egentligen och är ungefär då jag brukar stiga upp.

Blir att gå ut och gå en sväng nu, får se hur länge jag går eftersom tempen är på minus och det verkar blåsa. Men solen är uppe och himlen är blå så ger det ett försök. Vill gå på stan idag och kolla om man hittar nå intressant så ska försöka få med mig nån senare :)

Igår kom mamma förbi och hjälpte mig att städa. Var jätteskönt att få hjälp eftersom det var så otroligt mkt. Jag orkar helt enkelt inte hålla efter här hemma längre. Vet inte vad som är fel på mig men orkar bara inte.

Jag la ut sovrumsmattorna på balkongen för att vädra av dem lite. Självklart glömde jag dem där och när jag skulle hämte in dem var dom blöta, weii.

BusHugo

hugo har fått för sig att badbaljan även funkar som toalett så jag skurade ur den igår och böt vatten för 105egången typ. Sen duschade jag av hugo eftersom jag tkr det känns lite nasty att han ligger i vattnet samtidigt som han bajsar i de. Jag menar han kryper ju omkring all over me när jag plockar ut honom ur terrariet.

Självklart såg jag att han har bajsat i baljan igen nu när jag steg upp...




Duschen var inte uppskattad så han försökte smita iväg och ta balsamflaskan med sig.




Tillbaka hem




Tog en närbild på min nyduschade söta bäbi



Gårdagen

Vaknar alltid tidigt när jag druckigt men detta är väl lite taskigt ändå. 5 över 8 på en lördag :P
John är också vaken och vandrar runt, så jag gissar att vi kmr sova middag sen idag.



Hade en jätte trevligt kväll igår med mysigt folk, började med att jag kom till Nina. Sofie och BC var redan där, stannade till halv tio och då hade Danne, Erik och Emma också hunnit dyka upp.

For och hämtade sambon på jobbet och hem och hämta alkohol och göra mat till bäbisarna.
Så tbx och socialdricka med folket en stund innan som skulle ut på krogen. Ringde John då och han kom och skulle hämta mig, då skulle Emma, Erik och Becca också åka med så John blev fast med oss en stund så vi fick dricka upp det sista :P

Sen hem, söt pojkvän fixade ägg och bacon åt mig och så låg vi i sängend, John kollade serier och jag läste SOLO en stund innan vi slocknade.

Alla bilder finns på min bdb som vanligt:

http://bilddagboken.se/#/p/main.html?diaryname=Imperfect88

Böt om

Böt om inför systers kalas. Jeans och alchemy kofta. Koftan var min julklapp från john och den är så snygg!!







Koftan bakifrån,
görs inte rättvisa om man inte får se baksidan också. Lucky 13.
Love it!

Kläder

Lägger inte upp maken jag har idag eftersom det är en vanlig make i bruna glansiga toner och min favvofransar. En diskret vardagsmake med andra ord, som är fin och snabbgjord för lata dagar då man ändå vill se fresh ut.
Men ganska tråkig och inget speciellt så lägger inte upp den som sagt.

Dagens är ufobrallerna och en vit söt och rymlig kofta som jag nyligt fått av mormor och som jag är helkär i för den är så fiiiin och mysig.



Vriden bild men wtf



Abstinens och massa annat oviktigt

Jag saknar allt jag gett upp. Här kommer en lista på saker jag slutat med som jag annars tryck i mig minst 2ggr i veckan:

*chips
*ostbågar
*strips
*cola
*redbull
*dressing
*smältost
Senaste jag bestämt mig för att sluta med är:
*hamburgare (har alltid bara ost på mina burgare) Fick veta hur jävla många kalorier det är i en vanlig burgare igår!
*popcorn (blir oftast smörpopcorn och hur bra är det ens)
*saft

Jag har mer viljestyrka än jag någonsin trott om migsjälv och sen har ja ju john som stöttar och pushar mig.

Sen har vi ju mitt älskade nikotin. Är fortfarande på 4 portioner per dag och står och stampar där. Är jättesvårt!

När 4 portioner räcker utan att jag vill gråta funderar jag på att försöka klippa helt. Bara testa och se om det går typ helt utan eller med 1 snus eller nåt. Måste pick up the pace nu.

Det är nämligen så att när jag vart helt snusfri i 3 månader får jag lite pengar av mamma och om 3 månader är det juni.
Då blir jag utförsäkrad och utan pengar, eller ca 3000-4000/månad kanske jag skulle få om jag förstått dem rätt men jag vet inte.
Eftersom jag har räkningar på över 3000 varje månad så skulle ett litet tillskott i kassan verkligen behövas. Man vill ju kunna leva också, och jag vet inte ens om jag får tillräckligt till räkningarna så,....

Oh och jag har bytt parfym idag också. Tillbaka till Ralph Laurens HOT. En favorit som jag använde skitlänge och nu är den tillbaka. Njuter av hur gott jag luktar atm ;P

Ska städa upp mitt ansikte lite innan det är dag att bege sig till enheten. Ser hemsk ut och ikväll ska man ju på kalas och då bör jag ju se anständig ut, systeryster fyller nämligen 21 år! grattis till henne =D

Jag längtar så otroligt mkt till i maj då jag och mamma ska till stockholm. Vi ska äta gott, bo på fint hotell, träffa släktingar, gå på musikal och shoppa =) Ska bli mysigt att bara rå om min kära mor i några dagar också :)

Nej nu ska jag slita mig och gå och fixa håter och kladda på lite smink :P

Ny piercing =)

Har velat göra ett till hål i näsan ett tag nu och igårkväll bestämde jag mig för att köra, för john hade datakväll och det kom inge bra på tv :P

Träffade nånting där inne för blodet fullkomligt forsade, men gick över då jag kylde ner skiten med lite is.

Just nu har jag en stav i med en liten diamant men blir en ring sen. Inte alltför snyggt atm alts men är nöjd med placeringen, tror det kmr bli jättefint sen.



Folk alts

Alts jag har ett problem, lägger ju upp bilder på djuren på bilddagboken och dessa bilder får endel kommentarer.
De flesta skriver bara - åh va söt =) eller liknande.
Sen finns det som som ska berätta att man minsann gör fel och att såhär ska man göra osv. Det stör mig enormt eftersom jag vet att våra djur mår bra och har det dom ska ha. Läst på endel både innan jag skaffat ett djur och precis efter jag skaffat djuret så jag har koll. Sen har jag lärt mig massor av att jobba på djurshoppen.

Det är alltid bra att få ny info speciellt ifall folk vet vad dom snackar om men idag fick jag en kommentar av en brud som inte hade koll alls och jag skulle blahablaha. Överdriven som fan.

Problemet jag har är alts att jag är sugen på att lägga upp att jag inte behöver kommentarer om djurens skötsel eftersom jag vet vad jag pysslar med. MEN samtidigt är väl alla djurägare intresserade av ny info och det finns väl alltid saker man kan göra annorlunda och ibland bättre.

Så jag vet inte. Om jag ska fortsätta svara på kommentarer från folk som är ute och cyklar och då även tacka dem som ger mig nyttig info.
Känns som att man sitter där och försöker rättfärdiga ngt och jag tkr enbart det är patetiskt att sitta och försvara sigsjälv. Kan ge ett intryck att jag är ngn jag själv inte anser att jag är.

Jaja, nu har jag gnällt lite :P

Babbel

Idag ska jag hitta på nåt spännande! vet bara inte vad än ;) Vill verkligen gå ner till stan och köpa nån presen till syster som är från bara mig. Hon fyller år på torsdag, men jag hinner inte få mina pengar innan dess. :/

Funderar på att gå ner till stan ändå och bara kolla runt lite, kan väl va typ trevligt. Vill gärna ha sällskap dock, eftersom det är så mkt roligare att gå på stan om man går med ngn annan.

John retade mig igår eftersom jag skriver som en nybörjare på SFI typ. Men det får ni leva med :P

I övrigt ska jag tejpa för springan under spisen och frysen idag, eftersom kottebäbi snart börjar ge sig ut på egna äventyp och är så liten att den kan pressa sig in under typ allt.

Skura badrumsgolvet står också på listan eftersom vaktmästarn var här och böt kran i duschen. Han tog ju inte precis av sig skorna så det är skitigt as hell.

Han var dock riktigt trevlig och frågade om vi hade nån stor läskig hund. Nej några reptiler och nå kottar svarade jag. Då ville han kolla på våra djur och de fick han såklart =) Är typ stolt mamma när jag visar upp mina bäbisar ;P

Vill hitta på ngt idag medan det är ljust ute, blir glad av solen. Är väl oftast på kvällen man hittar på saker eftersom folk jobbar och har sig men jag är ju hemma always.

Vikten

Sa till john igår att jag hoppades på fint väder denna dag så jag kan gå långt. Fick inte som jag ville, solen var visserligen uppe när jag vaknade men det blåser massor!!!!
Jag går inte när det blåser, det är inte världens bästa ursäkt kanske men jag vet att det är en jättedålig start på dagen för mig, eftersom jag blir så arg när det blåser. När det är fint väder och jag är ute och traskar är det en väldigt bra start på dagen dock =)

Har kommit en bit på vägen när det gäller viktminskningen men det går lååååångsamt, målet jag satt för syrrans födelsedag får flyttas fram och det känns som ett misslyckande men jag ger fan inte upp.
Vet att mkt beror på att jag inte typ tränar stenhårt och att jag fortfarande dricker cola och saft ibland även om det är sällan nu.
Har otroligt mkt abstinens från allt jag lagt av med/ skurit ner på.

Men det kanske inte gör så mkt att det inte går så fort, huvudsaken är väl att nåt händer. Jag har stått och stampat länge på samma ställe ett tag för att nu gå börja få resultat igen. Även om det bara är 1kg ännu så känns det bra efter att ha stått och stampat i nästan 2veckor.

Jaja håll tummarna för att jag kan fortsätta hålla mig borta från de värsta onyttigheterna =)


Att misslyckas är också ok =)

Gjorde en partymake för ett tag sen som jag inte la upp eftersom den blev misslyckad, men sen insåg jag att det faktiskt är okej att visa att man kan misslyckas ibland.

Den går ganska snabbt att göra med tanke på att den är i svart, var nog tyvärr lite för snabb så den blev inte alltför bra. Jag är nöjd med nyanserna jag fick till på ögonskuggan dock, det är resten som gick åt h-vete.

Skulle aldrig gå ut i denna make som den blev här, men fördelen med att exprimentera är ju att man lär sig av sina misstag =)


Gav upp totalt någonstans i mitten av maken, hade inte tillräckligt med tålamod denna dag :P

Men ska ge er en kort beskrivning av hur ögonskuggan är lagd iaf. Resten skiter jag i att berätta om eftersom det ändå ser ut som crap :P

Gör jag om denna make ngn gång och får till den ska jag komma ihåg att ta bild på den så ni får se hur jag hade tänkt att den skulle se ut. =)

*lägg en svart ögonskugga med en bred mjuk pensel över hela ögonlocket och upp till en liten bit under brynet.

*Lägg en vit skugga på den svarta längst in på ögonlocket och sudda lite så du får fram en ljusare nyans än på yttre halvan (jag gjorde så eftersom jag inte hittade min gråa skugga.)

*Sudda, sudda och sudda skuggan upp mot ögonbrynet.

*Lägg en vit skugga under brynet och sudda den nedåt, låt den vita och svarta skuggan mötas och gå ihop till en ljusgrå.

*Lägg på mer av den svarta skuggan i globlinjen och på yttre delen av ögonlocket, denna gång med en smalare och hårdare pensel för ett intensivare resultat. Sudda ihop lite men sudda inte ut den för mkt.

*Lägg den svarta skuggan under nedre fransraden med samma smala hårda pensel, lägg en vit skugga under och sudda låt dem mötas i mitten utan ngn "kant" utan dom ska smälta in i varandra

*Lägg en vit skugga på mitten av ögonlocket och en liiiiten bit upp, sudda ihop kanterna på båda sidor men var nog med att inte sudda över det vita.

*Vit skugga i inre ögonvrån och så är du klar med ögonskuggan.

Jag har jobbat med 2 ögonskuggor på denna make och resten är penslarnas förtjänst. =)

Make it yours

Blev sugen på att testa en ny make också, fick inspiration till en make av en reklambild jag sett.
Oftast när jag sminkar mig väljer jag bara färg och sen kör jag så får man se vad slutresultatet blir.
Ibland får jag dock inspiration av ngt, en bild, en snyggt sminkad tjej på stan eller ngt på tv typ.
Sen tkr jag det är viktigt att man gör maken till "sin egen" och inte kopierar rakt av ifall man inte riktigt passar i den. Jag använder sällan eyeliner t.ex. om jag inte ska förlänga fransraden till lösisarna så att den går hela vägen in i inre ögonvrån, ibland ser maken ofärdig ut om man inte gör så.

Iaf beror det inte på att jag inte kan använda eyeliner, utan mer på att jag sällan tkr att jag passar i det när jag är klar med sminkningen. Blir inte helt nöjd eftersom det inte passar mina ögon riktigt, så jag använder kajalpenna och svart ögonskugga på en smal pensel ist, om jag använder eyeliner brykar jag svepa lite skugga i den färg jag använt ovanpå linjen när jag avslutar maken så att den inte blir för skarp.

Jag har ganska små ögon och att rama in dem med för skarpa linjer blir inte snyggt då det skär av ögat, speciellt om jag kör eyelinjer under nedre fransraden. En mjukare linje i svart funkar bättre på mig.

Vad jag egentligen vill säga är väl att det är bäst att köra på det som passar ansiktet och stilen man har även om man kan göra nästan likadant som bilden man ser. Sen finns det många dagsmaker som passar de flesta.
Kolla också vilka färger som är bäst för just dig och passar din ögonfärg, men snöa inte fast på det för mkt utan prova olika färger, säger olika tidningar osv att din favoritfärg passar bäst på bruna ögon och du har blåa, så kör på den ändå! Det finns säkerligen en nyans och sminkning som gör att resultatet blir bra ändå, och gillar du hur du ser ut i sminkningen så go for it!

tacos

Hade en redigt crapig dag igår så blev glad när nina ringde och sa att hon och martin ville käka tacos. Vi käkade och kollade film, hade en riktigt trevlig kväll faktiskt.
Sen låg jag och läste tills jag var så trött att ögonen föll ihop. La mig i johns famn och somnade dirr.
Sovit lika crapigt inatt som många andra nätter och blev glad imorse när jag såg att det var så soligt ute och temp på 4.4 plusgrader. Sen såg jag att det blåser gode mkt så då blev jag lite ledsen i ögat. Blir nog ingen promenad idag känns det som, för jag blir nog bara på sämre humör om det känns som att jag blåser bort typ :P

Så idag blir det att försöka göra lite nytta här hemma, boka tvätt tid och hoppas att vi får en typ IGÅR för våran tvättkorg svämmar över snart :P Byta nå glödlampor och kanske dammtorka. Behövs VERKLIGEN dammtorkas nu men jag har inte orkat. Så får väl skärpa till mig och se till att få det gjort fast jag inte orkar :P

Synd att jag inte tog en bild på gårdagens make dock, blev en rosa och purpurfärgad skuggning, en väldigt suddad sådan så en bra vardagsmake. och sen ett par fransar till de som inte ser ut så mkt som lösfransar utan mest som att man får liiiite längre och fylligare fransar, väldigt diskreta.

Får se om jag orkar med ngn sminkning idag, har stora planer på att läsa boken jag började på igår och ev. kolla eat, pray, love. Jag har vart sugen på den ett tag och jag har den i datorn men har inte kommit mig för att se den ännu då den är runt 2½ timmar. Så nu lägger jag mig på soffan och är lat ett tag innan john vaknar och då ska jag försöka göra nå vettigt en stund.

Djurbilder

Idag har jag tagit nya bilder på alla djuren, tyckte det var dags.



Hugo (kungsboa) håller på att ömsa så han är lite stingslig atm





Kottebäbin <3 (afrikansk pygméigelkotte)




Liten^^ (kalifonisk kungssnok)




Sigmund (Kalifonisk kungssnok)




Darling (mjölksnok) även hon är i öms atm




Vincent (afrikansk pygméigelkotte)




Leo (leopardgecko, gigant)




Snövit (afrikansk pygméigelkotte, albino)




Cheddar (leopardgecko)

Djuren och bekymmer

Vart en händelselös dag, har ingen energi atm.

Snövit bråkat på vincent hela tiden, är fan mobbing på hög nivå alts! hon pokar honom i sidan och fräser och springer efter honom. Vet inte vad jag ska göra förutom att ha dem instängda varannan natt, och snövit blir tokig när man stänger in henne! Vill inte att hon ska bli stressad när hon har ungen, men samtidigt är ju vincent min bäbi så jag lider med honom.

Böt plåster på min bortbrända vårta på handen idag, såg jäääävligt äckligt ut där under! Ville visa john men han ville inte se för han stod och lagade mat :P

Nu springer snövit runt i köket och dampar på allt, gräver på tidningspapper och lever om.

Sigmund har också fått nå ryck och slingrar rung som en galning i terrariet, vi misstänker att ngt är fel på bakdelen men kloaken ser normal ut så vettefan, har gjort en tråd på reptinet så får se om man får nå bra tips.

Sen försöker han få upp dörren till terrariet hela tiden, det har han alltid gjort men nu har han fått ett sår av att han trycker så mkt på kanten och ändå fortsätter han försöka fast han uppenbarligen har ont så man inte får röra där. Får hålla lite koll så det inte blir nån infektion av det hela men det tror jag inte, han har tydligen haft ett sår förr av samma anledning sa john och  det har läkt ihop utan problem.

Vincent äter iaf jävligt bra fortfarande så ska snart väga honom igen och se hur mkt han gått upp :D

och nu är det inte länga kvar innan kottebäbin börjar springa omkring i köket heller ist för att bara ligga i transportburen, myyyyyyys!

John såg när snövit diade honom för nån dag sen men jag hade somnat på soffan och han ville inte väcka mig så jag missade det :/ var jättesött enligt john och det kan jag verkligen tänka mig. Surt att jag inte var där och kunde få en bild av det.

Annars har vi lite problem med lillödlan som inte äter så bra, har vart så sedan leo var och attackerade honom men han har inga sår eller infektioner utan har nog mer blivit medtagen av det hela, får börja tvångmata honom snart om han inte börjar äta bättre.

Sen funderar jag endel på hur kottarna ska bli sålda, har ju inte hänt ngt hittills och jag oroar mig lite för det. Vill ju att dom ska få permanenta hem asap för det blir ett stressmoment för dem varje gång man flyttar dem.
Nu funkar ju inte snövit och vincent ihop alls men jag vägrar flytta på henne och ungen nu. Ungen är helt enkelt för liten och snövit för känslig.
Dom ska stanna där dom födde ungen och ha så mkt lugn och ro som möjligt till ungen klarar sig själv. Så när mini och snövit kan separeras så vill jag göra det så fort som möjligt, för hon funkar inte med vincent. Sen kan det bli inavel ifall ungen och snövit skulle vara av olika kön. Kan inte könsbestämma bäbin ännu men ska göra det så fort det är möjligt.

Så djuren upptar mkt tankar och tid atm. Man vill ju såklart att alla ska må bra och vi har några stycken att hålla reda på. Så när det blir problem med nån utav dem så tänker man väldigt mkt på det. Sen när det blir problem med flera så får man ännu mer att tänka på.

Jag kollar väldigt mkt på nätet efter tips och anledningar osv ifall dom inte beter sig som dom ska. Man brukar hitta ganska bra svar. Ifall man bara tar sig tid att verkligen leta och att inte bara förlita sig på en person, en artikel eller an åsik osv utan kollar på flera. Förhoppningsvis får man samma svar av majoriteten av sökresultaten men oftast inte så dår får man hitta en mellanväg och köra på det som man själv tkr låter mest logiskt.




Hudvård och parfym

Min hudvårdsrutin är jävligt enkel. På morgonen sköljer jag av ansiktet i vatten och smörjer in det med Youth Code Serum från Loreal. Liten tub men drygt som fan då man behöver så lite.

På kvällen - av med maken och smörjer in mig med RevitaLift, även den från Loreal.

Försöker smörja in kroppen efter jag duschat men orkar inte alltid. Använder då Fly High från Mexx som luktar helt jävla underbart! Hittade den för nedsatt pris på ICA och den är också väldigt dryg. När jag använder den behövs ingen parfym och man luktar gott hela dagen





När jag använder parfym är det just nu Intimatley från Beckham, annars gillar jag Hot från Ralph Lauren. Har en uppsjö av parfymer men använder oftast bara en i låååånga perioder innan jag byter.





Söt flaska äre också^^

Clothes

Ett par jättegamla, lågt skurna, trasiga och slitna Replay jeans. En löst sittande och sliten Chelsea Hotel T-shirt från Crocker. Blir en långärmad svart tröja under t-shirten om jag blir frusen eller ska gå ut.



Till detta en ljusbrun och mörkbrun ögonskugga, ihopsuddade som fan och jävligt diskreta, mascara och ögonbryn (inge foundation, puder eller rouge) och snabbplattat håret.

Make inspiration

Vart sugen på denna make ett tag och ville dessutom testa en ny teknik. Bara målat ena ögat och tvättade bort maken efter att jag tagit kort på den eftersom jag som sagt bara var sugen på att göra den.




Ljusgrön, turkos och svart.




Denna bild gör färgerna mest rättvisa


Den tog inte alltför lång tid att göra, snabbgenomgång eftersom jag är trött:

*Ljusgrön skugga längst in på ögonlocket.
*Turkos skugga över störra delen av ögonlocket
*och sen en svart skugga i globlinjen och yttre ögonvrån.
*Suddasuddasudda den svarta, sudda den turkosa upp mot ögonbrynet.
*Sudda ihop den turkosa med den ljusgröna.
*Lägg den svarta skuggan längs nedre ögonfransraden
*Lägg den turkosa "nedanför" den svarta
*Lägg vit skugga under ögonbrynet och i inre ögonvrån (skarpt i inre ögonvrån i en liten båge)
*Sudda lite mellan den turkosa och vita för att inte få för skarp kant
*På med lösfransar och mascara - Klart!

confession

Ska erkänna ngt pinsamt idag, körde ju upp till luleå igår klockan åtta på morgonen skulle hos en läkare. Hade tid 9.30 men hade ingen aning om vart jag skulle och är jävligt glad att jag for så tidigt. Jag kom mig iväg från piteå kvart över åtta och var där kvart över nio för att jag fick yra runt så mkt, jävla krångligt kvarter!



Jag i bilen, solen sken iaf så det var riktigt mys =)

Iaf nu till det pinsamma, varför jag skulle dit. Jag har ett tag haft en liten vårta på högerhanden, frös den på björnen efter att ha prövat att döda den hemma några ggr eftersom jag tkr det är skitäckligt. Man hälsar ju med högerhanden så hur trevligt är de liksom + att man känner sig gode grose. Efter jag frusit den kom den tillbaka (vafan?) Denna gång vart den 3ggr så stor, torr med svarta prickar i och gjorde svinont. 9mmx9mm var den när jag kollade den på vårdcentralen.

Nu har jag bränt den jäveln med laser så kmr den tillbaks nu så lovar jag att jag kmr klippa och gröpa ur skiten själv för jag är förbannat less.

Hon som bedövade den sprutade in typ 1/3 av sprutan, blev en stor bula och sen var halva högerhanden bedövad resten av dagen, trevligt? Iaf det var min pinsamma confession.

valls

Vart på valls i solen med sandra, patrik och fredrik, huvva va kallt de blev efter ett tag! Åkte lite skider och kamakazebob me febba ner.

Är fortfarande frusen typ intill benen, är med jenny, febba och slö atm och funderar på att dra mig hem snart och planera för middag. Är nog lite hungrig misstänker jag, hade velat ha en burgare från max och en redbull och en snus!

Men är för pank för maxmat, har redan druckit en halv redbull idag (sinner!) och har 2 snusar kvar som jag får ta idag, helvete men ändå känns denna dag bättre än igår. Har vart social sen ja kom hem från luleå vid 11tiden så har ju inte hunnit bli uttråkad än idag iaf ;)

Sen gissar jag att det är bra att jag är borta så john får pilla på med sitt nyflashade wii ;) Han sa till mig (när jag var hem en snabbis för att byta om) att han vaknade tidigt av att jag inte låg kvar i sängen. det är inte lätt att vara så underbar att folk vaknar om jag är borta ;)

Ska ta mig en riktigt varm dusch när ja kmr hem så jag blir uppvärmd inuti kroppen också typ.

tidigt uppe

Vaken, duschad, på m. mascara och ögonbryn och platta håret litegrann.
Klar på 30 min! visste inte ens att jag kunde vara så snabb, rakat mig under armarna och smörjt in hela kroppen också + massa annat småpiller.

Ska iväg till luleå om 15 min och jag är helt klar redan, så ska plocka ihop lite här hemma och sen börja röra mig^^

fixa badkar, jupp!

Pojkvän sitter och spelar wii i soffan, ska lägga mig med fötterna i hans knä och läsa VeckansNu som john köpte åt mig igårnatt när jag mådde dåligt. han köpte glaze också och den läste jag i duschen på natten.

ett bad är det som funkat bäst för mig för att hantera ångesten på ett icke självdestuktivt sätt. Varmt bad och så läsa en tidning eller en bok. Nu har vi ju inget badkar och jag vill jättejättejätte gärna ha ett, känner verkligen att jag behöver ett sånt och har saknat det så sjukt många gånger sen vi flyttade in.

Så nu gör jag så att jag sätter mig på golvet i duschen och låter varmvattnet spola över mig och så läser jag en bok eller en tidning, fruktansvärt slöseri med vatten jag vet och sen blir det man läser blött också, men känns lite bättre efter ett tag då. Blir nog mitt nästa projekt, fixa in ett badkar på nå vänster. Känns som att det är dags att prioritera det eftersom jag slappnar av på ett helt annat sätt i hela kroppen. Jag har alltid gillat att befinna mig i vatten, sen jag var liten.

Behöver såna stunder för mig själv så nu äre fan dax. John sa att han kan köpa en balja åt mig :P haha

ovärt att veta om min dag :P

Vi skulle till glenn denna dag då han skulle mixtra me vårat wii, jag gick dit och sen var jag på pissdåligt humör. Har vart de hela jävla dagen, nikotinbrist och sen känns det alltid som att jag är sjuk på eftermiddan, orkeslös och ledsen typ. Ligger nog nåt i kroppen som inte riktigt vill bryta ut.

Drog därifrån ganska direkt dock, john fick vara kvar själv för jag var på så kasst humör att jag inte ville vara där och sprida dålig stämning. Så jag for till mormor, käkade 2 mackor och sen kändes de lite bättre.

Jag, mormor och mamma for te utförsäljningen på nolia och jag fick en mjukisdress av mormor och john fick en jättefin ed hardy inspired kofta av mamma. Sen fick vi nya gardiner av morsan också och lite annat bra att ha stuff från dollar. Eller jag egentligen, för john bryr sig inte så mkt om gardiner :P

Så nu har vi nya gardiner till vardagsrummet också :D ska bara fixa dubbla gardinstänger till balkongdörren och de för där saknas det en stång.
Sen är det kvar ny vardagsrumsmatta och nya mattor i sovrummet och sen lite nya prydnader så är jag gode nöjd :D

Jag och mamma var på ica också innan hon skjutsade hem mig så fick lite handlat där, känns bra å ha mjölk, bröd och pålägg hemma igen, mat har vi men det är såntdär som går åt fort som vi är dåliga på att köpa hem nytt av.

och jag VET att jag gnäller som fan i mina blogginlägg, what to say? jag är en bitter kvinna som gett upp massa feel good stuff nyligt i form av food och som har konstanta nikotincravings.
Sen att man är missnöjd me figuren och att håret faller av i drivor gör ju inte saken bättre, mår helt enkelt inte så bra nu så jag gnäller av mig här i bloggen.

sömn please!

Roar mig med tjuvlyssnat.se finns inte mkt annat att göra om jag nu inte vill städa och skit, men det vill jag inte när jag har ont och inte ens tagit min första snus ännu. Plockade ihop i köket och startade diskmaskin, räcker for starters. Tänkte ta min första snus när jag kommit fram till glenn för då har jag vart duktig och traskat, men jag planerade inte att vakna halv nio heller så blev jävligt mkt längre väntan än vad jag räknade med.

Har sovit risigt inatt också, precis som jag gjort i 4 nätter nu. Men jag somnade jättemysigt i johns famn och vi busade och surrade en stund innan jag somnade. Sen när jag vaknade låg han på andra sidan om mig. (Han byter sida för att kunna hålla om mig även när han måste vända på sig.) Så han har alts klättrat över mig på natten och lagt sig på en smal remsa på sängen som jag lämnat, ist för att sova på sidan han låg på och bara ända ryggen mot mig. Sötunge! I love him!


pengar eller inte pengar

Jag är gode less på att vara pank, men det är ju mitt eget fel, inte så att jag har spenderat en massa denhär månaden, det enda jag lagt någon större summa på är när vi förnyade lite i sovrummet. Men jag spenderat för mkt månaden före det så jag lånade av john och från räkningskontot så vart endel att betala tillbaks när jag fick pengar.

Sen fick jag mindre pengar än vad jag brukar få, men denna månad har jag lånat 85kr av john. Det ska jag nog klara av att betala tillbaks utan att det blir ett hål i min budget ;P Valde att vara fattig denna månad så jag kan leva som jag brukar nästa månad, hellre fattig en månad än att hela tiden låna och hamna i en cirkel där allt man får in går till att betala allt man lånade förra månaden och sen måsta låna i slutet av månaden igen. Funkar ju inte.

Jag blir stressad när jag vet att jag har skulder att betala, även om det är till migsjälv, alts till mitt sparkonto.

Har ju en utgift mindre när jag dragit ner på snusen, annars lägger jag ca 1400 på det varje månad. Nästa månad tror jag att jag har slutat faktiskt, i slutet av nästa månad alts. Jag jobbar på bra tkr jag.

pain!

Vaknade för en timme sen och inte lyckades man somna om denna morgon heller. Fisejtan vad jag har ONT hela tiden, less som fan. Sen att leva på 4portioner snus om dagen när man vaknar så "tidigt" går ju typ inte, dagen blir för lång!

Har legat och läst veckans nu som john köpte till mig inatt när han for på statoil. Sen blev jag less på att inte ligga bekvämt och på att ha så ont så jag gav upp och masade mig ur sängen.

Vi ska till glenn idag och jag har tänkt gå dit, men det är några timmar bort. Hade hoppats på att få sova till typ 11 idag och sen bara snöra på sig kläderna och börja gå. John kör bilen så vi möts där och så åker jag nog hem sen.

Ser ut att vara så härligt ute idag och kollar jag bara rakt upp känns det nästan som en tidig sommarmorgon. Har vaken kollat temperaturen eller blåsten ännu så kanske blir besviken sen.


snuuuuuus!

Idag går jag ner på 4portioner/dag, pratar såklart om snusningen. Jah,... men det går ju framåt, minskat med 17-20portioner. Snart har man lagt av,... Jag har hela tiden tänkt att det som kmr bli jobbigast att ge upp är morgonsnusen, men nu är jag inte så säker för efter maten snusen, efter middan alts, känns också sjukt jobbig att ge upp,... Kvälls snusen blir nog den jag cuttar nu om jag inte lyckas dra ut på tiden mellan portionerna mer, men det tvivlar jag. 4 timmar är nog mkt utmaning de och nu blir de 4-5 timmar om 4 snusar ska ta mig igenom hela dagen.

I feel that we're drifting apart my good general,
I still miss you when you'r not around.
But I've realised that I can live without you,
If I just get som time to get used to it.


frukost?

Vart ute en timme så känner mig bra. Funderar på frukost eftersom jag är lite hungrig men vi har inge pålägg förutom ost, gillar ost typ jättemkt, men inte vanlig ost på mackor utan typ när den är smält som på varma mackor eller pizza osvosv.

vi har mjukost men känns inte alltför lockande de heller. Borde ha stannat till på ica eller coop när jag gick förbi och köpt nå skinka och nå gomackor, men för vilka pengar då? :P

cola, straff och sömn

Kände mig ju hängig igår så jag unnade mig en cola. Sket dessutom i att gå ut och gå då det blåste så mkt. Ångesten jag har över detta idag alts! känns som att jag har gått upp typ 2kg. Så idag ska jag straffas. Blir att gå dubbelt så långt som jag brukar, minst. Funderar dock på hur jag ska klä mig för detta då det är minusgrader men inte verkar blåsa. Brukar ha långkallingar och det brukar bli varmt efter ett tag. Slutar väl med att jag svettas sönder som vanligt.

Sover så sjukt dåligt just nu och har så jävla ont i axlarna, fyfan säger jag bara! Så känner mig helt jävla körd idag också, hade velat sova längre men det går ju bara inte att somna om när man har så ont och inte hittar nåt bekvämt sätt att ligga på. Funderar på att börja ta Theralen men blir så jävla dåsig dagen efter vilket är anledningen till att jag inte tar det längre. Men har en flaska hemma så får se hur jag gör.

Men nu får jag väl slita mig från datorn och gå ut en stund fast jag är i zombiemode. Kanske blir piggare om jag kommer mig ut en sväng.

Färgning och shampoo

Färgade min utväxte igår, kunde inte vänta längre då det såg förjävligt ut.

Ett tips när du bara ska färga utväxten är att använda pensel så slipper hela håret få sig en omgång. Sliter ju ändå på håret att färga det och speciellt topparna ska man varar försiktig med. Det tar lite längre tid med pensel då man måste dela upp håret mkt tunnare men har man slitet hår är det värt det. Tar som fan på armarna så det bästa är ju såklart att ha en kompis som gör det.

Lätt är ju att missa en fläck eller en rad men är du noga är risken inte större än när man färgar direkt från flaskan.




Eftersom min hårbotten är så känslig kliar den som fan idag. Ska tvätta med mitt lugnande shampoo från enden idag för att få bort fårgrester från hårbotten. Detta shampoo funkar sjukt bra för mig eftersom det är lugnande för hårbotten.



Köper det på coop för har inte hittat det ngn annanstans ännu, har väl i ärlighetens namn inte letat sådär jättenoga heller. Billigt äre ju inte då det kostar 25kr tuben men det får de vara värt.


sjuk?

jag är så jävla orkeslös atm, känner mig trött och hängig och har ingen energi, ungefär som när man inte har käkat på 3 dar. Har ändå ätit typ 2ggr/dag i en vecka nu (ist för 1gång/dag.) Ofta en macka på förmiddan och vanlig husmaskost till middag runt 7-8 tiden.
Känner att det inte kan vara att jag är ute och går som gör det för så mkt förbränner jag absolut inte. Så jag håller nog på att bli sjuk, jäjj!

John är på statoil och handlar onyttigheter åt oss båda, popcorn och ev. en cola till mig (om han känner sig snäll, beror på hur duktig ja vart) och så nå chips och nå dricka till sigsjälv. Oh! han köper en snusdosa till mig också för nu är den ja hade slut, tog typ över 4 dar!!! 

Känns bra att john håller lite koll på mig när min viljestyrka inte riktigt håller. Ibland kan han vara lite väl sträng eftersom han själv får äta snask som vanligt, så är det inte alltid så lätt att tänka hur jobbigt det kan vara för mig ibland. Men vi tkr båda att jag får unna mig saker IBLAND, men inte för ofta.

Ja ork it bli sjuk nu när jag kommit igång med att gå ut och gå och allt.

Nu är john hemma så nu ska jag ge tillbaka hans dator och lägga mig framför tvn med en skål popcorn och min cola. Idag slackar jag, får väl traska lite extra imorgon eller nå^^

storm och städning

Det är ju förfan stormvarning ute! Jag vägrar gå ut och gå idag, jag hatar blåsten, blir så jävla förbannad när det blåser. John har skrattat åt mig så sent som för ngn dag sen när det blåste mkt och jag dampade lös, men jag tål verkligen inte när det blåser!

Får hittat nåt annat jävla sätt att röra på mig idag. Vad vettefan men jag hittar nög på ngt. om nu inte vädret lugnar ner sig senare idag, men det tvivlar jag på.

Är endel som behöver göras här hemma idag, dammtorka osv. Dessutom har Hugo bajsat i sin vattenbalja (IGEN!) så jag måste skura den, det värsta är att bära ut baljan och hälla ut skiten i toastolen för det luktar nå förjävligt och han lägger lika stora som en hund, och inte en liten hund.

Jaja ska väl ta tag i lite stuff så det ser vettigt ut här hemma.

Ett visst ansvar

Har som vanligt inge vettigt att skriva så får se vad detta inlägg kmr handla om :P
Jag har vart duktig tjej och gått ut och promenerat varje dag, men idag tar det emot som fan när jag är förbannat trött. Då har jag ändå sovit massor, och då menar jag massor!

Ork it ständigt känna mig stor så har skärpt till mig ordentligt när det gäller onyttigheterna även om jag måste få unna mig stuff ibland. Men idag känner jag att jag behöver cola och redbull och typ, ostbågar! har längtat efter ostbågar jättelänge typ. Lyckades motstå suget att köpa en liten påse när jag var på statoil igår och köpte popcorn.
Fyfan va jag är bra.

Har nog mer viljestyrka än vad jag trodde.

Jag och nina satt och snackade i lördags och jag sa att jag anser att det är ganska ansvarslöst och inte alltför snällt mot sin partner to let yourself go för mkt bara för att man är i ett förhållande. Det finns massor med exempel på par där en eller båda har gått upp massor i vikt och slutat ta hand om sigsjälva. Killen är orakad och har skägg ner på halsen fast han förut trimmade och hade en snygg skäggväxt, och tjejen har slutat sminka sig och går runt i mjukisar permanent. (detta är ett exempel jag pratar inte om något specifikt par)

Jag håller absolut med nina om att några sambokilon är okej, men då pratar vi om typ 5 kilo, inte 20.
Det jag sa till nina är att min kille blev tillsammans med en tjej som såg ut på ett visst sätt, om jag hade vägt typ 80kg hade vi nog inte börjat dejta ens en gång för john är inte attraherad av stora tjejer.
Jag tror absolut inte att han skulle göra slut med mig om jag gick upp 20 kilo, för han älskar mig ju, han är kär i mig och vi bor ihop och är förlovade. Det handlar om mer än yta och är nog inte värt att kasta bort bara för att man blir en tjockis.

Jag vet att jag inte skulle göra slut med john om han gick upp till 90 kilo (fett alts inte om han blev värsta galet muskelberg, eller skulle ju inte göra slut med honom då heller även om jag anser att lagom muskler är snyggast.)
Men jag skulle nog inte tända på honom längre.

Jag anser att det är viktigt att man är attraherad av sin partner, man hade väl inte blivit tillsamamns med någon man inte ansåg var attraktiv. Så ett visst ansvar har man mot sin partner att hålla sig i ungefär samma form som man var när man blev tillsammans (om man nu inte föder barn eller när man börjar komma upp i ålder och det börjar vara svårt att hålla sin idealvikt.)  Jag är 3-4kg från den vikt jag hade när jag och john blev ihop. Vill gärna hamna där igen. Mest för min egen skull eftersom john tkr att jag är fin som jag är. Men jag triva absolut inte i den kropp jag bor i atm.



Jag och Nina juni -09 efter vattenkrig i min lägenhet

Största ansvaret har man ju ändå mot sigsjälv och visst, om man trivs med sigsjälv så må det väl vara. Men varför ska man hålla sig snygg när man är singel och sen bara släppa allt för att man hittat någon som älskar en för insidan? jag förstår inte hur folk tänker som tkr det är okej?
Sen är det ju extremt dåligt för hälsan over all att väga för mkt.

Säkert många som inte alls håller med mig i detta men skitsamma för detta är min blogg och mina åsikter. Jag har absolut ingenting emot stora människor utan menar på att man ska fortsätta ta hand om sig själv även om man har ett seriöst förhållande. och vikten är det som brukar fara åt helvete för folk som skaffar typ sambo osv.

Bilder från igår^^



Tkr denna bild är så jävla söt för den ser ut som
ett familjeporterätt när alla matchar, till och med bakgrunden




Jag som ser hyfsat nykter ut,...
Har snygga boobs iaf



Antastade den stackars grisen




Nina är martins största fan för han är "so popular"

Dagen eftr

Ja fifan, har pillat i mig inte mindre än 11 olika tabletter nu på morgonen, druckit ett halv glas iskallt vatten och gjort de vi alla gör dagen efter. Nu känns det inte längre att man drack en droppe igår och då har jag inte ens vart vaken en timme, är glad att jag tog det ganska lugnt men trevligt hade jag. Lägger ut några utvalda godbitar i bildform från gårdagen i nästa inlägg och på facebook. Vill ni se alla bilder hittar ni dem som vanligt på min bilddagbok^^

Blev helt ok ändå

Såhär blev resultatet efter att jag stressat klar en dusch, snabbfixat håret och och lagt på en snabbmake i grönt och turkost.



tågolycka på flygfält

Blir ett kort inlägg för jag fick nyss ett telefonsamtal att jag ska infinna mig på furuberget för fest om 1-2 timmar och jag har inte käkat middag ännu :P Ser dessutom ut som en tågolycka på ett flygfält typ (tågolygan är mitt osminkade tärda ansikte och flygfältet är mitt otvättade hår med jätteutväxt)

Så blir väl att hoppa i duschen nu och köra nån enkel sminkning. Gissar att håret kmr ta tid att fixa och jag VET att klädvalet kmr ta tid, göre alltid :O

Så hoppas ni får en bra fredagskväll allihopa! =)



Jag atm, snöggt!

nattliga aktiviteter

Ikväll/inatt vettefan vad jag ska ta mig till, har kollat legally blonde i mjukiskläder och käkat popcorn, men nu är film och popcorn slut så,... Ska plocka ögonbrynen, plocka ihop lite här hemma,... men är egentligen bara det jag använt till min filmkväll som står framme så... Jo ska sortera tvätt också, john ska tvätta imorgon 15-19. Han slutar 7 imorgon så kmr inte vara jätteglad karl som ska vända tbx dygnet och sen tvätta. FUN! Gömmer mig imorgon tror jag ;)

Jag funderar på att kolla serier, på att läsa en bok och på att dammtorka här hemma, får se vad det blir, jag måste vara sysselsatt och jag håller fan för mkt ordning här hemma, finns ju inge å göra när man har tråkigt, speciellt nu när john hjälper till så de inte är lika mkt att göra hela tiden, jag är ovan, måste göra saker hela tiden och så är det så skönt att hålla rent här hemma och nu GÅR det ju faktiskt^^ för jag får hjälp :D




jag försöker vara duktig

Jah, Imorgon ska jag gå till min mormor har jag bestämt, ska fråga mamma om hon vill följa. lagom promenad typ.
Ska försöka att inte dricka cola imorgon heller (jomenvisst good luck) men jag är så less på att ha tomtemage.

Har ju putmage alltid och med extrakilon + svullnad från kolsyra har jag redigt svårt att välja kläder eftersom magen syns även i mina mer löst sittande tröjor.

Nej jag har inte påbörjat ngn beach 2011 och som ni märker så är jag ganska slapp med mig själv och gör inte så mkt åt min vikt som jag skulle kunna. Men jag är duktig enligt min egen måttstock för jag har vart mktmkt värre när det gäller onyttigheter tidigare. Jag vill hitta någontign som funkar för mig, nåt jag kan hålla så inte kilona kmr tillbaka sen, så jag provar mig fram. Efter jag har slutat snusa helt ska jag ta tag i mitt sockerberoende.

Men just nu är jag snäll mot mitt psyke och min omgivning. Kan inte sluta me allt på en gång som sagt. Blir bara en jävligt arg sara utav de.

Så hoppas att det inte blåser imorgon, att solen kikar fram och att det är några plusgrader. Så blir det en trevlig promenad och ett trevligt besök hos mormor :)


inspiration

Jag har inspiration till en ny make, jättefin så får se om jag gör den ikväll, har gråtit bort den silvriga av hemlig anledning. Tog dock av mig lösfransarna när ögonen tårfylldes så dom blev inte alltför medfarna, men måste ändå köpa nya såna snart för jag använder dem så ofta :P är inne på andra paret och då är jag ändå rädd om mina fransar så dom brukar hålla många gånger^^



Gammal make
Vardags med lilabruna toner och pimpad me lite stjärnor

intressant ens


Idag blir det laga middag och väcka pojkvän som sen ska och jobba. Får se vad som händer sen, serier eller film kanske.
Har plockat lite här hemma, diskat, gått me soperna, satt nya möbeltassar på fåtöljen som just nu dras fram och tillbaka mellan min dator ncoh platsen där den ska stå. När jag har den framför datorn skymmer den nämligen halva tvn.
Har sopat upp det värsta från golvet också, vi har spån i hela lägenheten konstant eftersom vi har spån till nästan alla djuren. Kottarna i köket är dock värst eftersom spånet fastnar på dom och så drar dom omkring de i hela köket.
Men dom gillar att gräva i det iaf :P

Vincent plockar jag spån från när jag tar ut honom från köket. Men det fastnar ju under våra fötter när vi går in och ut från köke osv.
Men det får man väl tåla för bäbisarna^^

Har absolut ingentign att skriva om för min hjärna är helt blank atm. Ska kolla om ja får hem nå nya serieavsnitt och så ska jag kolla tv och dricka cola. Eller spela mario och dricka cola elelr ngt annat lika vettigt och dricka cola :P:P


Dagens make

Blev en jävligt simpel silverfärgad make och svart inramning, inspirerad av en mascara reklam som går på tv just nu.
Denna make är väldigt enkel eftersom jag bara använt en skugga, så i princip ingen suddning behövs och ingen skuggning alls.
Sen har jag använt en pulverskugga som är lite knepigare att få fast och som lätt faller ner under ögat men det går lika bra med en "vanlig" packad ögonskugga.



Öppna ögon


Har använt en pulverskugga i ljust silver som jag packat med en applicator (duttaduttadutta) över hela ögonlocket till strax ovanför glodlinjen. Suddat kanten med en bred pensel och låtit skuggan gå svagt svagt upp till ögonbrynet.

Använt en smal styv snedskuren pensel och gjort en svag linje med samma skugga under nedre franslinjen.
Låtit skuggan gå runt hela ögat och lagt på lite extra i inre ögongloben med samma styva pensel.

Efter det på med lösögonfransarna och massor med mascara på de nedre fransarna

Avslutat med svart kajal innanför övre och nedre fransraden.

Jag har markerat ögonbrynen lite extra denna dag för jag tkr svart och silver gör en så förbannat fin kontrast.



Stängt öga, fick inte till rätt färger på denna bild.
Men på den övre bilden stämmer de ganska bra.

Till detta en stram, hög hästsvans. Inte så spännande frisyr men jag messar inte med mitt hår just nu.


Dagens outfit

Dagens outfit blev ett löst sittande linne som jag fick av john när vi blev tillsammans och U.F.O bralleran jag köpte av nina och färgade om (ca 1 år sedan)



Tkr oftast att det är snyggast med
löst sittande underdel och tajt överdel eller tvärt om.
Men har för mkt komplex för sån klädsel atm



Jupp, håller in magen på denna bild för jag har tomtemage.
Därför min arm ser huge ut i jämförelse :P

My day

Var på proemnad och på enheten, nu sitter jag här, john sitter bevid mig i soffan och käkar glass i bara kallingarna, han är så söt min karl.

Ska väl umgås lite med honom idag och sen ska han sova middag för han jobbar inatt :'(

Vi ska käka korv och makaroner till middag har min kille bestämt så jag har middagen klar till han vaknar, vi käkat tsm och sen drar han på jobbet = han tar bilen :S Som det för övrigt är min tur att tanka,... fanfanfan och fuuuuuuuu.

Kul när man är typ pank men wtf han betalade förra gången fast de egentligen var min tur då.

Iaf ungefär så ser min dagsplanering ut, kvällen är wide open så får se vad man hittar på då =)

Får se vad vi hittar på idag, john skrattar åt att jag är seg på att fatta hans skämt och skrattar typ 15 sek efter. Haha dummer!

Jag är kär i min karl. Men han snörde in mitt lipsyl under soffan så nu ska vi kriga



Min karl och min näsa :P

Kottebarn <3

Har gjort mitt andra försök att ta kort på barnet nu.
Han/hon är sötare nu när taggar kommit ut osv.
Yttepytte är den!



Väger väl 10-12gram och är ca 5cm lång.

Dagen

Var på stan med min killääää en sväng. Kollade resor, gamerlurar te honom och en ny datamus till mig, vill ha en rosa^^ Slutade med att han köpte sig ett par nya lurar iaf så jag fick hans gamla, weiii!. Bättre ljud än högtalarna när man kollar serier så brukar sno dem hur som helst + att man inte stör john när han sover för att han jobbar kassa bajstider osvosv.

Jag har plockat och rengjort lite här hemma också, när jag plockade lite i snövits och minis bur så tänkte jag att jag skulle försöka mig på att ta kort på bäbin och jag fick en jättefin bild. Lägger dock upp dem i ett separat inlägg för nu tänkte jag få ordbajsa klart om min dag.

Mamma och linus kom precis när jag höll på att fota så dom fick se den lilla in action (inte så mkt action eftersom han mest bara låg där ihopbollad och var söt. ^^)

Mamma och linus hade med sig mat och john kom hem precis när vi hade dukat =) Käkade, surrade, john bjöd på glass efter maten och jag bjöd morsan på en kopp kaffe.

På kvällen drog jag till laban och kollade film och nu är jag hemma igen. Har hunnit mata hugo och ska nu göra klart lite stuff vid datorn, sen ska jag och pojkvän sätta oss i soffan och käka piggelin.

blah blaha

jag är så grymt uttråkad, rastlös och lite deppig såhär mot kvällen. Var smma sak igår, måste sluta med redbull tror jag.

Jaja, trodde det skulle bli skönt att få vara ledig en stund nu när min praktik är slut men jag har jättetråkigt på kvällen.
På förmiddan är det jätteskönt att kunna sitta vid datorn och att kunna ta en promenad eller hälsa på nån eller gå på stan en sväng, men på kvällen finns det ingenting att göra för alla jobbar osv.
När jag hade praktik var jag så trött på kvällen att jag bara orkade se lite tv och sova typ. Då klagade jag över det ist. Man blir ju aldrig nöjd.

Ska väl ge efter då, fixa mat till kottarna och sen lägga mig och läsa hem och hyra eller nåt annat bajs. Kolla om det är nåt meningslöst på tv typ.

Frisyren för dagen

Har som sagt inte gjort ngt me håret i form av plattat fönat eller lockat utan enbart dragit håret till ena sidan och färst med några hårnålar i nacken.
Men tycker att den helt klart duger eftersom jag inte vill messa med mitt hår just nu.









Fin vårmake

Kände för att Göra en lät tmake idag me ljusa toner som passar nu när det är vår, på sommaren gillar jag att bara smeta på lite ljus ögonskugga, ögonbryn och mascara. jag använder sälla foundation och stuff på sommaren eftersom jag har ganska bra hy och på sommaren är den ännu bättre.



Det är sjukt svårt att göra färgerna rättvisa,
den mörka skuggan är mer intensiv irl.

Börja med basen, concealer, foundation, puder och ögonbryn, ev. rouge ifall du vill

Lägg en ljusbeige och glansig skugga över hela ögonlocket upp till ögonbrynet.
och använd en smal pensel till att lägga en smal linje av samma skugga under den nedre fransraden.
Var försiktig med glansiga skuggor under ögat annars kan det bli en "påseffekt" och det vill väl ingen ha.

Lägg en mörkare brun skugga i globlinjen i en halvmåeform. Följ globlinjen men börja en litenliten bit ovanför ditt naturliga veck så ser ögonlocket lite större ut. och sudda,sudda,sudda med en bred mjuk pensel, låt den mörkare skuggan gå en bra bit upp till ögonbrynet men inte hela vägen och se till att du suddar ut kanten upptill ordentligt.

Fyll i den mörkare skuggan med en smalare men gärna mjuk pensel närmast globlinjen när skuggningen är klar men försök att inte få en markant linje, om det händer så sudda lite till.

Lägg en vit glansig skugga i inre ögonvrån och under ögonbrynets högsta punkt. Sudda den ordentligt under ögonbrynet men låt den vara ganska skarp i ögonvrån

Lägg en eyeliner närmast den övre fransraden och gör en lite kråkspark, hur du vill att kråksperken ska se ut är valfri.
Är du ovan eyeliner så var lätt på handen och det går bra att dra lite i taget flera gånger så länge du ser till att de yttre linjerna är jämna i slutändan. Använd en smalsmal pensel som du drar över applicatorn som medföljer, för applicatorn som följer med din eyelinder är oftast för bred om du är ny på detta.
En eyelinjer med underbar och lagomt smal applicator är Loreals Super Liner.

Böj ögonfransarna och på med mascara, jag använder en dubbelmascara från Loreal eftersom jag är allergisk mot vattenfasta mascaror, men en vattenfast mascara är det absolut bästa för att fransarna inte ska "räta ut" sig under dagen.

Avsluta med kajal innanför övre och undre fransraden för att "binda ihop" maken.
Utan kajal kan eyelinern lätt se ofärdig ut när man gör kråksparkar, men det är bara min personliga åsikt. Det går självklart bra utan kajal också ifall man inte gillar det.
Då rekommenderar jag en vit eller ljusbeige/hudfärgad penna på samma ställen för annars ser dessa ställen så rosa ut när man använder eyelinjer.
Svart ögonmake över huvud taget kräver att man maskerar mycket runt och i ögat eftersom kontrasten gör att man ser mkt mer rosa eller röd ut annars.

Till denna make är ett ljust läppglans jättefint.



Öppet öga,
kajalen innanför nedre fransraden har redan börjat försvinna
ta med kajalpennan så du kan bättra på under dagen.



Helbild

Håret har jag inte gjort någonting med, alts inte lockat, plattat eller fönat utan bara dragit allt hår till ena sidan och fäst med några hårnålar.


Håravfall

Tänkte bjuda på en bild av mitt äckelhår. Det är tvättat nu så ser inte ut så längre :P

Grejjen är den att jag har tappat sjukt jävla mkt hår senaster halvåret eftersom jag inte mått bra.
Så känner att jag börjar få panik och vill inte röra mitt hår at all, vilket resulterade i att jag slutade me allt - Tvätta, kamma, platta, föna och hårspraya.
Efter en vecka var håret inte så mysigt så nu har jag tvättat det med shampoo som är lugnande för hårbotten och öst på massa balsam i topparna. Sen har jag inte rört de nå mer så kmr va äckligt om några dar igen men det skiter jag i, jag ska vara snäll mot mitt hår just nu.



Satt och tvinnade hela mitt hår medan jag kollade film i söndags
och det satt kvar bara av att håret var så flottigt!


Jag har tappat ungefär 1/3 av mitt hår, tur att jag har tjockt hår till att börja med så jag inte är flint men det börjar vara tunt nu alts!



Djuren ska äta,... vafan?

Idag ska jag till farmor och hade tänkt gå dit men beror på hur john känner sig för hade räknat med att han skulle med så han kunde ta bilen. För det är massa saker jag måste ha med mig som jag INTE tänker bära hela vägen.
Sen hade jag ju som velat slippa gå hem och om jag går dit beror på temperaturen också.

Snövit äter fortfarande i princip ingenting, nån tugga av nånting typ. Men hon dricker bra iaf =) väger nämligen hennes vattenskål morgon och kväll.

Idag ska djuren få mat så håller på att tina lite kadaver. En pinki till liten och ett popcorn till darling. Sigmund fick nyss mat så han behöver inge mer än. Jag börjar få slut på orm mat och har inga pengar :s det är därför dom bara får en var, dom kmr inte vara nöjda. Men dom får alltid 2 var annars så dom överlever.

Mkt av mina pengar går på djuren och deras mat justnu, speciellt mask som inte är billigt alls och går åt fort som fan. Nu får dom inge mer mask på ett tag utan får nöja sig me annan mat och blötmat, såndär i portionsförpackning te katter. De är ju kött så de duger.

Vincent fick smaka lite igår, lite sås på mitt finger och det slickade han då gladeligen bort. Sen tog han nån tugga av de när jag ställde honom framför tallriken, men det fanns ju massa annan mat som var godare :P


duktiga jag

Tagit mig en promenad och druckit en redbull, snart frukost tror jag.

Är minst 2½ timme innan jag får ta nästa snus (måste gå minst 4 timmar mellan varje snus) Är nere på 5 portioner/dag och har ersatt nikotinet med socker i form av cola och redbull. Kommer som inte igång på morgonen,... Men nu får jag inte dricka cola längre. Jag får inte äta strips (ev. 1gång/vecka om jag vart duktig) och jag får inte ät chips at all,...

Mitt liv är tråkigt och jobbigt atm, jag får inte äta vad jag vill, jag får inte snusa hur mkt jag vill, jag får inte dricka cola och jag är nästintill pank (230kr har jag, var mkt räkningar och fick mindre pengar än jag brukar få) och ändå mår jag bra.

Eller för det mesta iaf. Vår och jag är duktig som går ut och går. Även om jag hade hyfsat ont i benen igår eftersom jag inte har några muskler alls och det är mkt uppför och nerför när jag är ut och traskar, för jag har fått för mig att det ger mer så.

Jag har ju iaf redbull och poppcorn kvar ett tag till men kmr väl sluta med redbullen och dra ner på poppcornen sen när jag har lyckats bli av med mitt konstanta nikotinsug.

En stor anledninge till att jag mår hyfsat är min nya medicin som börjar få effekt nu även om jag inte är uppe i full effekt än på några veckor. Sen att jag är duktig som fan just nu bidrar och john är förstående och hjälpsam på ett helt annat sätt än vad han varit tidigare så livet är ganska bra ändå.

gästblogg av 'teh cheeze'

Jag älskar sara engberg (=

Ingen Linda Hallberg, men bra ändå =)

Nu är det ju så att jag inte tror att jag är nån expert på smink typ Linda Hallberg.
Men jag vet att jag kan endel och jag delar gärna med mig.

Jag tkr smink är kul men jag sminkar mig inte varje dag och har inte speciellt avancerade sminkningar för det mesta, jag vill ju inte alltid gå runt med värsta färgglada sminkningarna och täta ögonfransar för jag tkr om "the girl next door" stilen till vardags =)

Men ibland känner jag bara så otroligt stor lust att ställa mig framför spegeln och göra nå fint, och då gör jag det^^ Lite mer avancerade sminkningar tar ju lite mer tid än en vardagssminkning i bruna toner som tar 5 minuter.

Ska bli bättre på att ta blider både på de finare sminkningarna när jag väl gör såna och på resten av mitt liv.

Endel saker som jag skrivit i förra inlägget kanske ni anser vara självklart men det finns dom som inte tkr det.
Ska man skriva om smink så tkr jag att man kan dela med sig av sina egna små trix och inte bara skriva, jag la på en gul ögonskugga och sen en orange,..
Skriv att man suddar, vart man la skuggorna osv. Är väl inte så kul att försöka härma en sminkning men inte ha fått tillräcklig info om hur den är gjord om man nu är ny på att mixtra med färg.

Jag kan vid dethär laget kolla på en sminkning och göra en som är ganska lik men oftast gör man ju om den lite så den passar ensjälv och det man tkr är snyggt.

Öva och läs sminkbloggar så lär du dig fort vad som passar dig i sminkväg.

Sminkningen som beskrivs i förra inlägget passar bra till blå ögon tack vare champangebasen men den är också grym till gröna ögon, för lila och grön är så otroligt snyggt tsm tkr jag :)

Sen finns det mkt som passar till både blå och gröna ögon i färgväg om man bara matchar rätt.

Sminkning och lite tips och trix

Blev en champangefärgad och lila sminkning igår. Tkr dom färgerna är så fina tsm och är nöjd med ögonskuggan även om resten blev lite slarvat, hade bråttom för vi skulle iväg och mascaran är pålag i bilen så den blev helt åt helvete.

Tipsen är markerade med en * så det är bara att hoppa över de styckena ifall du inte är intresserad

Basen är foundation och jag använder en dyrare från lancóme som jag tkr är bra, den täpper inte till porerna lika mkt och sen var det den enda som fanns i min nyans.

* De dyrare märkena har oftast bättre utbud av olika toner, ett tips ifall du har svårt att hitta en foundation som matchar =)

Ett transparent puder från IsaDora som är pålagt med en jättestor borste.

* Lägger du på ditt puder med "svampen" som följer med blir det ett mkt tjockare lager och man kan se torr ut. Sen är puder inte bra för huden! det täpper igen och torkar ut på samma gång = finnar!

Sen litelitelite rouge.

* Lägg alltid på pudret FÖRE rouge och solpuder annars kan det "fastna" i din foundation och bli fula fläckar.

* Jag är väldigt försiktig me rouge för det ser helt enkelt inte speciellt bra ut på mig. Litegrann bara för att få friskare färg på äpplena eller skugga fram kindbenen beroende på vilket reultat jag vill ha.

* Det är ju olika till olika sminkningar. Till mörka sminkningar tkr jag det är snyggast att skugga fram kindbenen men till ljusa "fräscha" sminkningar som denhär är det finast att bara lägga lite färg på äpplena.

Fyllt i ögonbrynen och sen är jag klar med basen. Det är nu den roliga delen börjar när man får mixtra med olika färger och skuggningar osv :D




Ganska nära sanningen men det är så svårt att göra färgerna rättvisa på bild
så en del av skuggningen föll bort på denna bild.

Iaf har jag kört en champangefärgad bas över hela ögonlocket upp till brynet, jag sminkar mig väldigt mkt med fingrarna så den är pålagd me fingertoppen, men det går precis lika bra med en vanlig applicator.

* Jag använder foundation på ögonlocken för att skuggorna ska sitta bättre även den lägger jag på med fingrarna över hela ansiktet, jag tkr det blir lättast att få ett hyfsat resultat så eftersom jag vill ha så tunn bas.

* Har man inte pumpfoundation är det väl inte att rekommendera att man kleggar med fingrarna i den, använde en spatel eller bakteriedödande servetter före.

*! Att tänka på om man ska sminka sig mkt med händer och fingrar är att man TVÄTTAR HÄNDERNA NOGA så man inte smetar runt massa bakterier i ansiktet, samma sak gäller mellan varje byte av ögonskugga osv så du inte för över bakterier från en palett till en annan.

Efter det har jag tagit en mörklila ögonpenna som jag dragit en pensel över och lagt i globlinjen och närmast ögonfransarna i en mjuk v-form, jämnat till med fingrarna

Sen har jag tagit en bred och mjuk pensel och lagt på och suddat in en ljuslila skugga som drar mot blått.

* Jag anväder sällan lila som drar mot de röda håller eftersom jag tkr att man lägg kan se svullen och "nygråten" ut om man inte är försiktig.
Drar skuggan mot blått ist så slipper du den risken + att jag tkr att dom lila nyanserna är finare =)




På denna bild ser man skuggningen lite bättre

Efter det så är det bara på med fransar och mascara (eller bara mascara) och iväg  =)



Öppna ögon, mest bara för att visa fransarna som jag tkr är helt underbara, jag köpte ett 10pack på tradera för 69 spänn och dom är så täta och fina och håller länge om man är lite försiktig.

Även nina blev kär i dem och eftersom jag hade ett 10pack hemma delade jag självklart med mig av ett par =)

* Dom är ganska "hårda" Men går ändå lätt att böja till en halvmåneform och sen är det bättre att ha lite styva fransar än att ha för mjuka för dom blir lätt så ostyriga.

* Det viktigaste när man fäster ögonfransar är att man ger limmet lite tid innan man försöker sätta dit dem. Försöker man på en gång har det inte hunnit "sätta sig" ordentligt och fransarna halkar bara runt.

Ni är <3

Tänkte få skriva ännu ett såntdär sentimentalt inlägg om domdär viktiga personerna i ens liv.


John - Min pojkvän, sambo och fästman. Snyggare karl får man leta efter och jag är så glad att jag lever med dig!
Du försöker hjälpa, försöker förstå mig, visa hänsyn. Du tar hand om mig, får mig att känna mig trygg.
Hos dig känner jag mig hemma, när jag ligger på din arm på kvällarna och vi pratar om allt och inget. När jag kryper ihop hos dig mitt i natten efter en jobbig dröm och du kramar om mig utan att ens vakna. Du är mer än en pojkvän, du är familj. Vi är varandras totala motsatser men det finns ingen jag hellre skulle vilja dela mitt liv med <3




Laban - Du håller mig alltid om ryggen, får mig på bättre humör när jag ringer och är arg över någonting. Du är en sann vän och såna är sällsynta. Jag blir glad av dig och du kommer alltid att vara en av dom bästa. Jag tror och hoppas att jag är lika viktig för dig som du är för mig, även om vi båda inte är världsbäst på att uttrycka hur mtk vi tkr om varandra. Du är en person som jag alltid vill ha i mitt liv.




Nina - Att sitta och surra med dig under fläkten i timmar är ngt jag aldrig blir less på. Vi har alltid så mkt vettigt  och ovettigt att prata om. Vi känner varandra utan och innan vid dethär laget och eftersom vi båda har olika syn påsaker kan vi få varandra att tänka om. Jag älskar att jag känner dig så väl och att jag är en av de få människorna som kan säga - "Men nina nu gör du ju som du alltid gör, skärp dig!" utan att du tar illa vid dig. Att vi gör utförliga psykologiska analyser av allt och att vi alltid har så vettiga slutsatser ;P Du är flickan i mitt liv <3 love u!




Tommy - Du har funnits där för mig i så mkt genom åren och aldrig ifrågasatt mig och min person, även när jag fattat dåliga beslut och sen fått lida av min egen dumhet så har du stöttat och funnits där, aldrig har du sagt att jag får skylla migsjälv. Jag är så glad att du har hittat någon speciell även om jag saknar att umgås med dig när vi inte hinner träffas så mkt längre. Du är en av de bästa vänner jag haft och utan dig hade mina mörka perioder varit ännu mörkare.




Fredrik - INGEN kan få mig att skratta som du, så att magen och käkarna värker, så att man blir anfådd. Du är en av dom finaste människor jag känner och du är viktigare än vad du förstår.




Mormor - Jag har inte så mkt att säga förutom att jag älskar dig, trots att du kan vara virrig ibland så är du alltid rolig och lite fräck. Som john säger - du är en pantertant och jag hoppas att du finns kvar här i världen länge till. Hemma hos dig är jag trygg och älskad och alltid välkommen även när jag är arg och irriterad.




Mamma - Jag är så lik dig på gott och ont, hälften dig och hälften pappa. Vilken jävla mix :P Men du kmr alltid att bo i mitt hjärta för du är min mamma och en av dom bästa i hela världen!




Sen finns det en hel massa andra underbara människor i mitt liv som inte är nämnda här och jag <3 er också

Inlägg om andra saker än djur,... typ :P

Idag är dagen när jag går ner till 5 snusar om dan. Blä och fy och jag är på dåligt humör bara av att veta det eftersom jag just anpassat mig till 6 snusar om dagen. Men det ska ju neråt så vafan.

iaf så ska jag och john inte va så mkt uti varann idag, jag sa till honom att vi inte ska umgås så mkt eftersom jag är på dåligt humör och då är det bara onödigt att jag ska bli sur på honom för allt han säger typ. Vi har vart på djurmagazinet tsm och sen drog vi på max och käkade och det räcker så.

Är stolt över att jag bara käkar burgare från max nu och skippar stripsen för potatis i alla former är ngt jag ÄLSKAR! så skippar strips och chips osv eftersom det är största anledningen till min viktuppgång över åren. Sen äter jag sällan underbrödet på hamburagen eftersom jag tkr det är för mkt brödsmak och jag vill ha köttsmaken liksom och käkar inte dressing helelr så en burgare me ost känns inte som världens mest onyttiga.

Ikväll blir det husmanskost till middag dock, sen middag, så funderar på vad vi ska äta för jag måste tina upp ngt,..

Oj va mkt mat det blev nu ist men som sagt, det som jag har i tankarna skriver jag om, jag bara diarréar ut allt jag tänker på för stunden. Precis som när jag pratar :P haha

Jo, igårkväll hängde jag och john med tommy och sanne, var trevligt, vi drog och käkade på 3 kronor (även där beställde jag utan strips) och sen hyrde vi en film och käkade godis hemma hos oss. Skönt att hitta på ngt me nyktra människor på helgen och inte bara sitta hemma eller dra på fest nykter och dra hem när alla andra far på krogen.

Jag och tommy 2008 tror jag

Var dessutom hundvakt åt finAtlas <3 Han kissade inne 2 ggr så då blev jag förbannad på honom, andra gången tog jag tag i nackskinnet på honom och skällde ut honom. Men han är ändå goshunden så går ju itne att fortsätta vara arg på honom, haha jag är verkligen svag för den vovven, han och Monicas hund Lillen är jag totalkär i!


Atlas^^

Nu blev det lite djur ändå :P
påtal om hundar så funderar jag på att döpa lillkotten till vovven eftersom jag inte fick döpa johns ödlar till det. Jag vet att jag är lite underlig men tkr det låter ganska kul med en igelkotte som heter vovven, så får bli så för tillfället :P Kmr säkert på ngt vettigt namn sen när han/hon är större och man ser vilket namn som passar.

Djur igen

Inte längesen jag uppdaterade sist men jag har inte mkt för mig idag.
Städades och donades klart igår och fick hjälp av sötsambo att plocka undan idag efter gårdagens filmkväll =)
försöker att inte gå in i köket så mkt alls på natten, så för första gången på mkt länge får saker stå framme när jag går och lägger mig! :O men dom plockas bort direkt jag stiger upp för då sover kottesakerna^^

var på djurmagazinet men dom hade inte kackerlackor så vetefan vad jag ska göra eftersom jag har slut :(
Köpte massa zofobaslarver iaf, dom är dyra men bra mat till kottar. sen måste jag ju klippa maskarna nu så dom inte kryper ut för john har fått tillbaka sin wormdish så nu får kottarna kryp på tallrikar och i vanliga skålar, och mjölmaskar är så pytte så är förbannat drygt att stå och klippa huvudet av 30 såna varje kväll! håller tummarna för att snövit käkar lite mask ikväll iaf, hennes och minis tur att bli instängda inatt så vincent får va ute och springa lite.
Kan inte ha båda burarna öppna samtidigt för då kan vincent gå in och tugga på bäbin så måste turas om att ha dem instängda även om jag inte gillar de.

Ska byta i vincents bur ikväll och resa lite i snövits, kan ju inte byta spå i i den buren eftersom jag inte vill flytta på dem och inte ändra om för mkt så har lyft på locket en gång och plockat bort de värsta bajset och känner på lukten att nu är det dags igen.

Förlåt för att jag bloggar så mkt om djuren hela tiden, jag vet att det blir drygt för er att läsa eftersom det kanske inte är så intressant. MEN jag bloggar för mig och ingen annan och då blir det att jag skriver om det jag har i tankarna och det är mest djuren faktiskt. Ska avsluta detta inlägg och skriva ett om mig och om typ människor nu för det kanske behövs lite variation här ;) haha




Promenad

Tog en promenad till mormor idag, tog 25-30 min så då har jag rört mig idag också, är nöjd med 30 min än så länge, får väl utöka det sen typ. Ska väl få upp lite kondis först.

Känns som att jag har verbal afasi idag typ, hittar inte orden och huvudet går segt. Känner mig nästan lite tard :P

Sitter här med ett glas cola så får väl se ifall jag blir lite piggare av sockerkicken ;P
Ja, jag vet att jag inte ska dricka cola och redbull och stuff om jag vill gå ner i vikt men jag har skurit ner på eller bort så mkt att jag måste få unna mig stuff också, kan inte ta bort allt jag gillar på en gång. för då håller det ju inte i längden. Sen att jag rör mig men inte så mkt beror på att jag vill ha en mjukstart, en kort promenad/dag räcker till att börja med, jag mår bra psykiskt av solen och luften och att känna mig lite duktig för att jag tog mig ut och inte sket i de eller tog bilen.

Snart ska jag och john till djurmagazinet och köpa mat till våra monster. Snövit äter typ inte och jag är lite orolig men snackat me en jätterar tjej på vikingfoder och hon lugnade mig med att så länge snö dricker själv så är det ingen risk att mjölken sinar. Sen ska jag erbjuda henne lite stuff som hon föreslog men det mesta av det visste jag redan och har redan prövat.

Jag är glad att vincent äter typ allt jag erbjuder honom iaf och inte bara insekter, förr var det bara kryp som dög och vad jag än la på tallriken så var det en tugga eller nosa på det och sen ratades det :P Men nu får han i sig massa protein och stuff så nu ska min lilla älskling bli tjock och go (men inte för tjock)

ojoj

Ska promenera ner till stan och inhandla nå nytt nagellack eftersom de flesta av mina börjar va gamla, sen ska jag till farmor och fika.

Snövit äter inte som hon ska och det känns inte alls bra, är som orolig att minikotten inte ska få tillräckligt me mjölk om snövit inte äter,...

Ska fråga sandra om nummret till uppfödaren, kan ju va bra att ha hursomhelst om man stöter på ngt som man inte har kunskap om. Sen äre så bra att internet finns, man kan lära sig massor och få svar på sina frågor, men man får ju olika information på olika sidor så får väl gå nån slags mellanväg så blir det nog bra och rätt, har ju lyckats me vincent så =)

Vikt

Vägt in alla djuren och är glad för hugo väger nu över 7,5kg! :D Men är lite besviken över att vincent inte väger mer för jag matar ju honom som fan, akta mkt mat han ska börja få nu!! Och snövit måste också få mer mat, elelr hon måste äta mer av det ja ger henne och inte bara krypen och lite ägg utan resten också!! Hon är kräsen och jag är lite orolig att mjölken ska sina om hon inte får i sig tillräckligt å får väl böja mig för hennes vilja och ge henne mer kryp när de inte är så mkt annat som duger.

Min egen vikt tänker jag inte avslöja för det är pinsamt men jag vill gå ner några kilo, är bara för dålig på dedär me att äta nyttigt, när jag vill gå ner i vikt så äter jag hellre typ ingenting alls, en macka eller nå på en hel dag. Men de funkar ju inte i längden för man går ju upp allt igen om man börjar äta normalt sen. Har alltid gjort så, bantat på fel sätt, spytt eller matvägrat typ.

Min kropp för 3 år sen, var inte nöjd me den då, men nu vill jag ha tillbaks den.
Har alltid vart så, jag har tyckt jag är tjock sen jag var 12 år.
Nu är jag stor på riktigt och inser hur nöjd jag borde vart!



För ca 2år sen tror jag. Ligger iofs ner men ändå.
Skulle kunna slå migsjälv för att jag inte var nöjd då,
och för hur jag har misshandlat migsjälv med skräpmat och kräkningar och jojjobanting.


Nu försöker jag ju dock få inte lite vardagsmotion i mitt liv, kan nog vara bra även om ja inte går långa promenader ännu. Sen försöker jag äta vanlig mat flera gånger/dag ist för utemat 1 gång/dag. Jag är kass haha.

Tvivlar starkt på att jag når min målvikt (även den tänker jag hålla tyst om) Men kan avslöja att jag skulle vilja gå ner ca 10kg totalt, sen har jag delmål och till sommarn äre 5 kg som gäller. Men jag tror inte riktigt på migsjälv.
Jag känsloäter ju så när jag mår dåligt äter jag och sen mår jag dåligt för att jag har ätit och sen mår jag crap för att jag är för tjock och ser fet ut i allt osvosv, är för det mesta förbannat jobbigt att klä sig på morgonen och inför fest är jag gråtfärdig, ibland gråter jag tillochmed.
För på fest vill man ju va lite finare eftersom alla andra är finklädda men jag trivs bäst i vardagskläder, typ baggybraller och tajtare tröja eller tvärt om.




Jag i dagsläget.


Funderar på att köpa ny baggyjeans eftersom mina inte sitter så snyggt längre men går hellre ner så dom sitter snyggt igen till sommaren. vill komma i lite gamla kjolar också för älskar att ha stor t-shirt tjat kjol på sommarn, är snyggt och bekvämt^^ Tror verkligen att det är farligt att köpa sig större kläder för då känns det som att man tillåter viktuppgången ist för att göra ngt åt den. Ska till sthlm me morsan i slutet av maj och DÅ ska jag shoppa, hoppas på att ha gått ner runt 3-4kg till dess. Just nu har jag ändå ingen större lust att köpa kläder, man ser stor ut i allt och de känns fint i provrummet känns inte lika bra när man kommer hem och tar på sig de för att använda de första gången. Älskar att min skinnjacka är jättepösig och har lite tajtare mudd nedanför magen, de ser bättre ut så med den kropp jag har atm.

Frukost och stuff

Sitter och käkar en halv ungspizza från igår, nomnomnom. Väckt john för en timme sen men inte stiger han upp, känner att jag blir irriterad på de eftersom det är jävligt otacksamt å behöva väcka nån flera gånger. Så nu skiter jag i honom han får sova bort hela dan om han vill.  Behöver verkligen en snus men tänkte att jag skulle äta först för annars vill jag ju ha en till efter maten! :P

åååååh, jaja ska till djurmagazinet och handla mask sen och så till typ ÖoB och köpa mer mr muscle, jag använder den gröna för den luktar supergott och funkar på allt! Skitbra är den!



Ska bli skönt att komma hemifrån en litenliten stund bara, tkr som om när jag ska fara iväg och göra ngt vettigt ist för att sitta hemma och glo, gillar inte att gå hemma en hel dag för man känner sig lite instängd och så blir man rastlös och slö på samma gång. Iofs har jag gjort massa vettigt idag, städat toaletten, dammtorkat johns skrivbord (han satt och spelade när jag dammtorkade för nån dag sen så jag kunde inte torka där) Sen har jag dammtorkat i köket och rengjort köksbänkarna och spisen osv. Ska försöka ta golven idag också om jag ids. Skura badrumsgolvet och köksgolvet och torrmoppa resten av lägenheten för å få bort lite damm och sågspån. Vet dock inte va ja ska göra me mattorna, vill inte dammsuga för det lever om så mkt. är rädd om Mini som jag för tillfället döpt kottebäbin till

Fönster

Jo lovade ju att lägga upp bild på hur sovrummet blev, Tog nå kort på fönstert inatt men var trött och lat så blev bara 2 dåliga bilder på de, lägger upp dom ändå så får ni en smygtitt iaf^^




Med blixt i släckt sovrum




Utan blixt i släckt sovrum, går inte att få bra skärpa eller ljus så blev asdåligt men är så mkt mysigare när det är släckt och bara fönsterlampan tänd, loving it!




monster och snus

Idag har jag köpt en köksvåg på Clas Ohlson :d Så nu kan jag väga alla mina monster :d Känns bra för nu får jag lite mer koll på dem ifall ngn går ner i vikt och ser så att alla växer som dom ska osv^^

Köksvågen, snygg va? :)
Det bästa är att den tar allt från 10 gram till 10 kilo
så kan väga ALLA djuren me den =)
Sen är det lite trevligt att den säger helo när man slår på den ;)





Ska börja föra journal över dem, gjorde de me reptilerna på jobbe och det är skitbra för att få en översikt eftersom vi har ganska många djur här hemma. 4 ormar, 2 ödlor och 3 kottar.

Ska bli kul att följa minikottens utveckling även om jag inte kan röra i honom på minst 2 veckor till så kan inte väga varken honom eller snövit, får använda ögonen så jag ser att allt funkar som de ska :D har jag ju iofs gjort me alla djuren hittills och dom mår fint allihopa, känns bra att alla är friska och stuff^^

Är väl vincent jag kan vara lite orolig över eftersom jag tkr han borde röra sig mer men håller på å mata upp honom så ska se om han får mer energi att springa omkring när han har blitt lite mer tjockis :D

Måste köpa kryp till kottarna idag också, ojoj.

Fan vad jag är fixerad vid djuren men dom är halva mitt liv, mina bäbisar <3<3

Idag har jag iaf promenerat en sväng även om det bara var te gallerian känner jag mig lite duktig för i vanliga fall hade jag lätt tagit bilen dit, tkr dock det är dags att få inte lite vardagsmotion i tillvaron så jag slipper gå upp så mkt i vikt nu när jag håller på att sluta snusa. Tagit EN snus idag och vart vaken sen 10. Tkr jag är gode bra! =)
om 1-2 timmar ska jag be john om en snus till (han som bestämmer ju) Men han brukar inte säga nej för jag är ganska duktig på att ha koll på hur många timmar det var sen sist jag tog en och försöker hålla minst 3 timmar innan jag ber om en ny, om det inte är efter maten eller om jag är upprörd, arg eller ledsen. Sen nattsnusen och morgonsnusen är måsten, efter maten snusen också! och efter vuxenlekar ofc men john säger att vuxenlekar är ALLTID en giltig ursäkt för att få en snus efteråt ;)

Nej nu funderar jag på frukost! Sitter iofs men en väldigt hälsosam stor redbull i handen men en macka skulle inte skada!

Vincent pix

Tog lite bilder på vincent denna natt, eftersom min kamera är skitsvår att få fokus me utan blixt så sket jag i zoomen och satte mig nära - vincent blev då väldigt nyfiken på vad kameran var för konstig manick.



Undersöker kameran



What u got there woman?



Tar sig en närmare titt

goodbye my sweet general

Har bloggat som fan idag, WTF!? är väl lite uttråkad i samband med att jag har mkt ovettigt att säga. Är ganska skönt att blogga för man får ut lite av tankarna man har i huvudet även om det bara är vardagsaker. Är så fullproppat i min skalle just nu så kan behöva spruta ut lite i skrift.

Så mkt man oroar sig för så mkt man stressar över och så mkt man tänker på och måste och borde och ska göra hela tiden, hej och hå konstigt att man inte blir frisk när man aldrig vilar utan bara ilar runt.

John hittade på en låt om mig idag som jag måste citera lite ur refrängen: 

Världens bästa tös
Kommer alltid me fullt ös
nåntingnånting och inge svammel
Här finns inte tid att bli gammal

Jag håller på att (försöka) sluta snusa ännu en gång och har ändå lyckats trappa ner ganska rejält från en dosa/ dag till 6-7påsar/dag Men är lite grinig även om det är bättre nu än typ i helgen å så, huvva va arg jag kan bli.

Får hålla tummarna för att jag lyckas denna gång, försöker man nog många gånger så ;)

vårdressed^^

Har vart glad över en grej idag iaf, har tack vare värmen insett att jag kan plocka fram skinnjackan och conversen så idag har jag haft vårkläder och tack vare det och solen fått lite vårfeeling^^


Animals

Jah, kollade boet idag (kottarna ofc) och det är bara en unge kvar, snövit har dödat och ätit upp den andra :/:/ *sad* Känns som att visst man kan inte göra ngt men jag är ännu nervösare över den andra nu för nu är det bara en kvar liksom! vill att kottebäbi ska klara sig och tulta runt i köket osv, kmr va skitgullig jue!



Bild på nyfödd kottebäbi, en dag gammal

Hade ut hugo en sväng när laban var här men han var jätte på G! så gick typ inte att hantera, som jag säger: -dit hugo vill gå dit går man. Han är stark som fan och har gått upp massor sen han kom hem till oss (vet inte hur mkt men ska skaffa en våg för alla djuren asap, typ imorogn =))



Jag och Hugo en dag när han kände för att vara go

Funderar även på att sänka värmen i hans terrarium så han ska lugna sig lite, tänker itne ha en så stor orm som jag inte kan kela med ju! Idag var han inte alls go utan ville bara kräla omkring och kolla in allt och han är så TUNG att lyfta när han far dit han inte ska va. Sen väste han och hade sig lite och även om det itne är så farligt så vill man ju inte att han ska tugga på en, han har gjort utfall mot mig en gång men det var när han bodde i butiken och matvägrade. Är inte säker på detdär me värmen för nu äter han ju äntligen! så får vara såhär en stund till så han får äta upp sig ordentligt :D

Sigmund bet mig sist jag tog ut honom, misstänker starkt att kottebäbi luktar massor och att det är en del av anledningen till att våra ormar är jävligt på G när vi tar ut dem. Sen är sigmund lite hungrig, han fick en liten råtta men den dög visst inte (matsnobb)


John och Leo,         Jag och Sigmund,   Tommy och Vincent,    ZenHugo.

Bilder på några av våra monster^^

Btw så är vincent världens finaste kotte! I just loooove him! han är go och snäll och söt osvosv.

Gör om hemma

Skrev typ 2 inlägg igår men inge av dom gick att publicera för blogg.se hade problem osvosv.

Iaf håller på att göra om läggan :D nästan klar me sovrummet - nya gardiner, en svart plisségardin, nya prylar i fönstret och nya bäddset (2st). Nu saknas bara nya mattor så är sovrummet klart.

Vardagsrummet ska också få nya gardiner och en ny matta och säkert lite omplaceringar och utbyte av prydnadskraffs :)
Sen har jag tagit bord dom gröna trådgardinerna i köket så nu har vi bara dom svarta trådgardinerna där, får se om jag vill byta både dom och trådgardinen mellan köket och vardagsrummet sen.

Sen har vi nu ett terrarium stående på johns sängbord vilket jag inte tkr sådär jättemkt om men varsfan ska vi rymma allt? Vi har för många djur! Men jag <3 dom allihop!

Har lagt in en trasmatta i hallen så hela golvet är täckt och bytt matta i tamburen, dom lurviga mattorna ska bort, jag gillar dom men john tkr dom är för svåra att dammsuga och sen äre ju kul att förnya lite :) Nu får det dock vänta ett tag eftersom jag är relativt pank atm. Bild på sovrummet kmr sen när det är helt klart men ser helt klart bättre ut nu tkr jag och min karl säger att det ser vuxnare ut. Ska köpe ett bonsaiträd (fejk) också som ska in antingen på johns skrivbord eller sängbord (hans idé) tror det blir riktigt fint :)

dumma jävel

Blir ett kort inlägg för jag är på språng atm, ska till mormor och hälsa på, var längesen nu känner jag.

Var iaf till sunderbyn idag och pratade med en läkare om vaccination mot endel av mina allergier och han sa typ att han inte rekommenderar det, blev så besviken att jag inte kom mig för att fråga varför. Har iaf kollat upp det på internet nu och jag borde verkligen få det för min pollenallergi och min kattallergi så jag tänker fan itne gem ig! ska ringa imorgon och få prata med en sköterska. Grejjen är den att sjuksköterskan jag pratade med i telefon från sunderbyn sa att jag kommer kunna skaffa hund efter 1-3år om jag gör vaccinationen och sen säger läkaren at det inte alls funkar så men han förklarade itne hur det funkade, han kändes inte alltför empatisk.

Jag är hyfsat arg nu, sätt dig in i att sitta inne med stängda fönster varje vår, att bli sjuk efter att ha hälsat på sina vänner, att vara 22 år och inte kunna skaffa hund som min sambo har velat ha sen han var liten, känner mig som jävligt dum som hindrar honom från att göra nåt sånt, sen så vill jag sjukt gärna ha en hund själv också och john vill jobba som hundförare vilket innebär att jag komemr vara allergisk konstant sen, kul?

Jag vill faktiskt bara kunna göra vardagliga saker utan att bli sjuk och utan att behöva avstå från saker för att inte pressa min allergi för mkt.


RSS 2.0