Fin vårmake

Kände för att Göra en lät tmake idag me ljusa toner som passar nu när det är vår, på sommaren gillar jag att bara smeta på lite ljus ögonskugga, ögonbryn och mascara. jag använder sälla foundation och stuff på sommaren eftersom jag har ganska bra hy och på sommaren är den ännu bättre.



Det är sjukt svårt att göra färgerna rättvisa,
den mörka skuggan är mer intensiv irl.

Börja med basen, concealer, foundation, puder och ögonbryn, ev. rouge ifall du vill

Lägg en ljusbeige och glansig skugga över hela ögonlocket upp till ögonbrynet.
och använd en smal pensel till att lägga en smal linje av samma skugga under den nedre fransraden.
Var försiktig med glansiga skuggor under ögat annars kan det bli en "påseffekt" och det vill väl ingen ha.

Lägg en mörkare brun skugga i globlinjen i en halvmåeform. Följ globlinjen men börja en litenliten bit ovanför ditt naturliga veck så ser ögonlocket lite större ut. och sudda,sudda,sudda med en bred mjuk pensel, låt den mörkare skuggan gå en bra bit upp till ögonbrynet men inte hela vägen och se till att du suddar ut kanten upptill ordentligt.

Fyll i den mörkare skuggan med en smalare men gärna mjuk pensel närmast globlinjen när skuggningen är klar men försök att inte få en markant linje, om det händer så sudda lite till.

Lägg en vit glansig skugga i inre ögonvrån och under ögonbrynets högsta punkt. Sudda den ordentligt under ögonbrynet men låt den vara ganska skarp i ögonvrån

Lägg en eyeliner närmast den övre fransraden och gör en lite kråkspark, hur du vill att kråksperken ska se ut är valfri.
Är du ovan eyeliner så var lätt på handen och det går bra att dra lite i taget flera gånger så länge du ser till att de yttre linjerna är jämna i slutändan. Använd en smalsmal pensel som du drar över applicatorn som medföljer, för applicatorn som följer med din eyelinder är oftast för bred om du är ny på detta.
En eyelinjer med underbar och lagomt smal applicator är Loreals Super Liner.

Böj ögonfransarna och på med mascara, jag använder en dubbelmascara från Loreal eftersom jag är allergisk mot vattenfasta mascaror, men en vattenfast mascara är det absolut bästa för att fransarna inte ska "räta ut" sig under dagen.

Avsluta med kajal innanför övre och undre fransraden för att "binda ihop" maken.
Utan kajal kan eyelinern lätt se ofärdig ut när man gör kråksparkar, men det är bara min personliga åsikt. Det går självklart bra utan kajal också ifall man inte gillar det.
Då rekommenderar jag en vit eller ljusbeige/hudfärgad penna på samma ställen för annars ser dessa ställen så rosa ut när man använder eyelinjer.
Svart ögonmake över huvud taget kräver att man maskerar mycket runt och i ögat eftersom kontrasten gör att man ser mkt mer rosa eller röd ut annars.

Till denna make är ett ljust läppglans jättefint.



Öppet öga,
kajalen innanför nedre fransraden har redan börjat försvinna
ta med kajalpennan så du kan bättra på under dagen.



Helbild

Håret har jag inte gjort någonting med, alts inte lockat, plattat eller fönat utan bara dragit allt hår till ena sidan och fäst med några hårnålar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0