I see U ;P

Jo jag ska berätta lite snabbt om min ögonoperation också, jag har fixat mina ögon nu, jag och john bilade ner till umeå och koskelas ögonklinik klockan halv nio i torsdags. Klockan ett hade jag tid för förundersökning och sen operarades jag nästan dirket efter den var klar. Resten av dagen sov jag, försökte läsa tidning (är inte lätt att läsa med nylasrade ögon kan jag lova) och john for och hämtade maxmat till oss. Vi sov över på kliniken och morgonen dagen efter hade jag återbesök och sen körde john hem i snöstormen. Jag kunde ju som inte köra :P

Jag ser fortfarende suddigt eftersom hornhinnan fortfarande fäster och jag ska kolla upp ögonen om 3 veckor hos en optiker och sen igen om ett halvår, först om ett halvår bedöms det ifall jag behöver en ny operation men om så skulle vara fallet så är den gratis.

Det är nog det bästa jag har gjort på länge, på 12 år har jag inte kunnat se utan glasögon och jag har använt linser nästan dagligen i 7års tid. Känns konstigt att jag inte behöver några såna längre. Vill fortfarande ta av mig glasögonen när jag ska gå och lägga mig och tänker reflexmässigt när jag borstar tänderna att jag måste ta ut linserna.

Just nu sover jag med plastskydd över ögonen eftersom jag inte på några villkor får gnugga mig i ögonen då "locket" som dom gjort i hornhinnan kan släppa. Jag får inte använda smink, träna, bada eller basta på en vecka och får inte heller få tvål, vatten eller shampoo i ögonen, är läskigt att duscha kan ja lova ;P Sen får jag inte spärra upp eller knipa ihop ögonen kraftigt och jag måste ta 3 sorters ögondroppar 4 gånger om dagen.

Så gick den till (ungefär)

Börjar med lokalbedövande ögondroppar som svider like hell.
Först sätter man en öggformad klämma i ögat som vrids upp så att ögat är helt blottat och inte går att stänga. (Smärtsammaste biten och ajsomfan säger jag bara.) Sen sätts en sugkopp på ögat, ett lock (typ som ett toalock) skärs ut och fälls upp (sitter fast i ögat på en liten bit fortfarande.) Man tittar sedan rakt upp i en blinkande laser som "slipar" ögat för att kompensera synfelet. Ögat sköjs och honhinnan läggs tillbaka. En lins placeras över ögat för att hålla skiten på plats. I linsen är antibiotika och massa annan skit inprejjad så sen är du klar, Nästa öga - Samma sak. Och efter det ska man vila en timme med stägda ögonlock. Linsen tas bort av läkaren dagen efter vid återbesöket.

Jag blir lätt ansträngd i ögonen och lätt trött, speciellt om man gör saker där man ska se bra, typ tv, bio, dator eller bilkörning. Sov hela helgen i princip.

Påtalom sova så ska jag fan gå å lägga mig nu. Måste upp å jobba imorrn!

Life in order?

Alts jag är så dålig på att blogga, fattar inte hur jag bär mig åt ;P

Jag sitter och tänker, och jag känner att mitt liv håller på att falla på plats på nåt sätt, att jag faller på plats.

Jobb
Jag har mer självförtroende när det gäller jobbet atm samtidigt som jag är såinihelvets nervös eftersom jag har fått så mkt nytt ansvar. Visst det visar att min chef litar på mig och idag fock jag klart för mig av monica att jag nog inte behöver berätta varenda grej jag ska göra. Känn bra. Så nu har jag bestämt mig för att nu gör jag bara, nu kör jag mitt race, gör det jag tkr ska göras och hoppas att det blir bra.

Vänner

Pratar med nina i princip dagligen igen och det känns f***ing great att vara ihop med flickvännen igen även om vi aldrig riktigt gjorde slut så känner jag att vi nu är sådär nära som vi var förr, det är bättre än för ett tag sen men det har aldrig vart dåligt, svårt att förklara men nina fattar <3
Sen måste jag säga att jag saknar massa folk, Erik my dear cockblock, Fredrik som alltid får mig att skratta och känna mig älskad, och Laban som alltid är ärlig och som ALLTID har min rygg no matter what. Sen saknar jag Tommy litegrann också men han har skaffat flicka så jag får nog fortsätta sakna honom ett tag till under das honeymoon ;) Gillar flickan dock, hon verkar bra =D
Men jag känner hopp, jag känner att jag nu orkar och kan ringa, och jag mår så otroligt väl när jag träffat mina vänner. Så allt är bra <3 Livet känns ljust.

Kärlek
John är helt underbar atm. Jag kan helt ärligt säga att vi hamnade i en rutin som iallafall jag inte alls trivdes med och det har tagit tid att bryta den rutinen, MEN nu har det släppt och han är f-ing amazing som kille, jag känner att jag återigen har den John jag blev ihop med. Han är så bra att man blir bortskämd och jag är jättekär i min kille <3 Så på kärleksfronten äre hångel varje kväll och cutiepie hit och sötnos dit, me loves it!

Övrigt

Jag får inte byta tant på fsk, hon och jag går verkligen inte ihop och jag har börjat gråta efter varje möte vi haft, ogillaknapp!
Jag är bekymrad över ekonomin eftersom jag snart blir utförsäkrad, känns jobbigt men försöker att inte tänka på de för mkt, john är jättebra där och försöker med alla medel muntra upp mig.
Jag ska köpa en Kungsboa som jag har blitt kär i på Djurshoppen så har redan tingat honom och nu måste jag bygga terrarium^^ och bygga ut lägenheten typ ;P haha jag är en sucker för djur och det visste jag inte riktigt om migsjälv. Men jag ska prata med läkarn och höra om vaccin och om jag får det så ska jag och john skaffa hund tillsammans, men det ligger en bit fram i tiden ännu.

Piller och terapi
Jag slutade med mina antidepptabletter och det var inte smart alls, höll en vecka typ, så nu ska jag börja om med dom igen, i övrigt går jag på min vanliga dos lyrica (ger inget att höja den mer eftersom jag äter maxdosen redan) Har missat endel samtal på sista tiden och lite halvmedvetet äre faktiskt om jag ska vara ärlig, känns som att det blev för real näst sista gången jag var där. Men jag ska bli bättre på att snacka real och ta de som en vuxen kvinna ist för att fly.

Slutligen
Det har vart tungt, väldigt tungt, allting, väldigt länge, men än lever och kämpar jag och jag får både toppar när jag är såhär positiv och ser framtid, om än med tillförsikt. Och dalar när jag bara lipar och är hysterisk och allt är skit. Men det är min vardag och jag klarar av det, för jagär starkare än både ni och jag tror, och jag har så mkt underbart i mitt liv.

RSS 2.0